Υποχωρεί η ανεργία στην Ε.Ε., αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν
23 April 2023
Π.Τσαπανίδου: Αύριο, κατάθεση αιτήματος για debate μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη
23 April 2023

Σουδάν: Δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής, ότι υπήρχαν Έλληνες σε κομβόι που δέχτηκε επίθεση

Οι πληροφορίες ότι υπήρχαν Έλληνες στο γαλλικό κομβόι στο Σουδάν, το οποίο φέρεται να χτυπήθηκε σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής.

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, δυο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και C-27j απογειώθηκαν με προορισμό την Αίγυπτο, στο πλαίσιο της επιχείρησης απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών από την χώρα.

Οι εμπόλεμες πλευρές στο Σουδάν αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα για μια επίθεση εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε γάλλους πολίτες αναφέροντας πως ένας Γάλλος τραυματίσθηκε.

Ωστόσο το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως απομακρύνει διπλωματικό προσωπικό και πολίτες από το Σουδάν, δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με την πληροφορία αυτή.

Οι σουδανικές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν επίσης τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ, RSF), εναντίον των οποίων μάχονται, πως επιτέθηκαν και λεηλάτησαν μια οχηματοπομπή του Κατάρ η οποία κατευθυνόταν προς το Πορτ Σουδάν. Μέχρι στιγμής η Ντόχα δεν έχει ανακοινώσει πως σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο.

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε πως ένα μέλος της αποστολής της στο Σουδάν τραυματίσθηκε από πυροβολισμό, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Την ίδια στιγμή, σε ένα άλλο σημείο του Σουδάν, στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποια στιγμή ο μητροπολίτης Νουβίας Σάββας και 4 Σουδανοί επιχείρησαν να βγουν από τη μητρόπολη, αλλά επειδή έπεσαν πάνω σε ανταλλαγή πυρών επέστρεψαν πίσω στη μητρόπολη, όπου είναι ασφαλείς.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: