Δήμος Καρδίτσας : Προμήθεια κλαδοτεμαχιστή και κάδων κομποστοποίησης
14 November 2019
Κραυγή διαμαρτυρίας
14 November 2019

Σπιτικές καραμέλες για το λαιμό

Υλικά

1 κούπα οργανική ζάχαρη
⅓ κούπας οργανικό μέλι
1½ κούπα νερό
Βότανα της επιλογής σας
Φυσική χρωστική ή χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Παρασκευή

Φτιάξτε ένα δυνατό αφέψημα από τα βότανα της επιλογής σας με τη 1½ κούπα νερό και σουρώστε το. Καλές επιλογές είναι η μέντα, το ginseng (τζίνσενγκ), η πιπερόριζα (τζίντζερ), το θυμάρι, ο γλυκάνισος και ο ευκάλυπτος.

Αναμίξτε τη ζάχαρη, το μέλι και το αφέψημα που φτιάξατε σε ένα κατσαρολάκι.

Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Συνεχίστε το μαγείρεμα, χωρίς να ανακατεύετε αυτή τη φορά, μέχρι να αρχίζει το μείγμα να πήζει και να κρυσταλλώνει. Ουσιαστικά φτιάχνουμε καραμέλα, μόνο που προσθέτουμε και έγχυμα από βότανα.

Χαμηλώστε τη φωτιά και απομακρύνετε τους κρυστάλλους που σχηματίζονται στα τοιχώματα της κατσαρόλας με ένα υγρό πανί. Αν δε το κάνετε θα καούν και θα δώσουν άσχημη γεύση στις παστίλιες.

Αφαιρέστε το από τη φωτιά μετά από μερικά λεπτά. Προσθέστε χρώμα αν επιθυμείτε. Αν δε θέλετε να βάλετε χρώμα ζαχαροπλαστικής, δοκιμάστε λίγο σαφράν ή σκόνη κακάο.

Πάρτε ένα κουτάλι και ρίξτε με την άκρη του μεγάλες σταγόνες πάνω σε μια λαδόκολλα. Επίσης μπορείτε να ρίξετε όλο το μείγμα σε ένα ταψί επενδεδυμένο με λαδόκολλα και όσο θα κρυώνει, αλλά θα είναι ακόμα μαλακό, χαράξτε το σε μικρά καρέ με τη μύτη ενός μαχαιριού. Έτσι θα μπορέσετε μετά να το σπάσετε σε κομμάτια. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, σαν καλούπι, παγοθήκες από σιλικόνη.

Αφήστε τις παστίλιες να κρυώσουν τελείως και έπειτα, με τη βοήθεια λίγης ζάχαρης άχνης για να μη κολλάνε στα χέρια σας, τυλίξτε τις σε κομματάκια λαδόκολλας ή σε ζελατίνα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: