Κ. Αγοραστός: 8 νέες θέσεις μόνιμων κτηνιάτρων στη Θεσσαλία από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ – Οι 4 καλύπτουν ανάγκες στην Π.Ε. Λάρισας
28 January 2022
Διάσημος φωτογράφος πέθανε από το κρύο και την αδιαφορία στη μέση του δρόμου
29 January 2022

Σπιτική κρέμα χεριών 🥀

Σήμερα θα σας δείξουμε μία εύκολη συνταγή για σπιτική κρέμα χεριών με μελισσοκέρι και ελαιόλαδο, ότι πρέπει για τον χειμώνα.

Υλικά 🥀

  • 88 ml ελαιο καρύδας
  • 50 γραμμάρια βούτυρο μάνγκο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βουτυροκακάο ή βούτυρο καριτέ)
  • 3,5 γραμμάρια μελισσοκέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο

Μελισσοκέρι 🐝

Το μελισσοκέρι επουλώνει και αναπλάθει αποτελεσματικά το δέρμα σε περιπτώσεις καψίματος, πληγών ή σε σπυράκια λόγω ακμής. Έχει επίσης αντιγηραντική δράση καθώς παρέχει ελαστικότητα και απαλότητα στο δέρμα και καταπολεμά τις ρυτίδες. Σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο, το μελισσοκέρι ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος και θεραπεύει τα σκασμένα χείλη και χέρια, ενώ επίσης τονώνει το νευρικό σύστημα.

Παρασκευή 🥀

Λιώστε το βούτυρο τα έλαια και το μελισσοκέρι σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Αφού λιώσουν, εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.

Στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Εάν το βάλετε στο ψυγείο, δύο ώρες αρκούν.

Έπειτα, ανακατέψτε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Εάν δείτε ότι όσο και αν το χτυπάτε, δεν αλλάζει η υφή του, βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά και προσπαθήστε ξανά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα απευθείας ή να την αποθηκεύσετε σε βαζάκι. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: