Εξάψεις στην εμμηνόπαυση: Τι πρέπει να γνωρίζετε
31 July 2021
Ποτέ μη θεωρείς τη γυναίκα σου δεδομένη. Δεν είναι!
31 July 2021

Σπιτικό σαμπουάν που προλαμβάνει την τριχόπτωση

Υπάρχουν χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες παρατηρείτε ότι τα μαλλιά σας πέφτουν πιο συχνά.

Παρακάτω θα σας εξηγήσουμε πώς να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης. Είναι πολύ απλό και οικονομικό!

Υπάρχουν χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες παρατηρείτε ότι τα μαλλιά σας πέφτουν πιο συχνά. Είναι πιο αδύναμα, έχουν ψαλίδα, είναι εύθραυστα. Χάνετε τα μαλλιά σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Η τριχόπτωση έχει πολλές αιτίες, από γενετικούς παράγοντες μέχρι προβλήματα με το άγχος. Ένας απλός τρόπος να φροντίσετε και να δυναμώσετε τα μαλλιά σας είναι η σωστή περιποίηση.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης

Σπιτικό σαμπουάν - Γυναίκα αφαιρεί τρίχες από βούρτσα

Το ξέρουμε όλοι, είναι πραγματικά ανησυχητικό. Στους άνδρες οφείλεται σχεδόν πάντα σε κληρονομικούς παράγοντες, μια κληρονομική σκιά από τον πατέρα στο γιο που δύσκολα αποφεύγεται. Όμως για μας τις γυναίκες οι αιτίες διαφέρουν και είναι ευτυχώς αναστρέψιμες σε πολλές περιπτώσεις αν ακολουθείτε σωστές συνήθειες στον τρόπο ζωής σας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερες βιταμίνες και να προσέχετε περισσότερο τη διατροφή σας. Ας δούμε τι τείνει να προκαλεί τριχόπτωση σε μας τις γυναίκες:

  • Ορμονικά προβλήματα, αλλαγές στο μεταβολισμό.
  • Έλλειψη σιδήρου και άλλων μετάλλων, έλλειψη βιταμίνης Ε.
  • Προβλήματα με το άγχος ή την ανησυχία.
  • Πιτυρίδα ή ακόμα και λίπος που φράσσει το θύλακα της τρίχας.
  • Υπερβολική ποσότητα τεστοστερόνης, που συνδέεται με διάφορες ασθένειες.

1. Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα σπιτικό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης

Σπιτικό σαμπουάν - Έλαια φυτών σε μπουκαλάκια
  • Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα φυσικό σαμπουάν με ουδέτερο pH. Θα το χρειαστείτε για να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για τα υπόλοιπα συστατικά, γι’ αυτό ένα σαμπουάν για μωρά είναι συνήθως ιδανικό, για παράδειγμα. Τα σαμπουάν για μωρά τείνουν να είναι τα πιο φυσικά που διαθέτουν τα καταστήματα. Θα χρειαστείτε απλώς ένα μικρό μπουκάλι, το συνηθισμένο που βρίσκετε στα καταστήματα.
  • Για να φτιάξετε το σπιτικό σαμπουάν σας κατά της τριχόπτωσης, χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Είναι θαυμάσιο για την επανενεργοποίηση της ροής του αίματος και δυναμώνει τα μαλλιά σας. Θα χρειαστείτε ακόμα αιθέριο έλαιο λεμονιού. Πρόκειται για εξαιρετικό αντισηπτικό και είναι αναζωογονητικό.
  • Θα χρειαστείτε επίσης δύο κάψουλες βιταμίνης Ε. Μπορείτε να τις βρείτε σε καταστήματα φυσικών τροφών καθώς και σε φαρμακεία. Πρόκειται για ένα βασικό και ιδανικό συστατικό για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

2. Πώς να το φτιάξετε

Είναι πολύ απλό. Απλώς ρίξτε δέκα σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου και δέκα σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού μέσα στο ουδέτερο σαμπουάν σας. Έπειτα μην ξεχάσετε να προσθέσετε τις δύο κάψουλες της βιταμίνης Ε. Ανακινήστε καλά το μπουκάλι του σαμπουάν και είναι έτοιμο!

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε συχνά αυτό το σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης, κάθε δύο μέρες τουλάχιστον. Θα πρέπει να το απλώσετε σε υγρά μαλλιά και να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Έπειτα αφήστε το να δράσει για δέκα λεπτά ακόμα. Στο τέλος ξεβγάλετε με ζεστό (όχι καυτό) νερό. Βλέπετε πόσο εύκολο είναι; Πρόκειται για ένα δροσιστικό σαμπουάν, με συστατικά που θα ενεργοποιήσουν την κυκλοφορία του αίματος και θα ανανεώσουν τη δύναμη των μαλλιών σας.

Λοσιόν κατά της τριχόπτωσης, ιδανικό για μετά το λούσιμο

Σπιτικό σαμπουάν - Γυναίκα ψεκάζει με έλαιο τα μαλλιά της

Τσουκνίδα. Η τσουκνίδα είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που δυναμώνει τα μαλλιά σας και καταπολεμά την τριχόπτωση. Μπορείτε να βρείτε πολλά προϊόντα φροντίδας μαλλιών που περιέχουν το συστατικό αυτό σε φαρμακεία και σε καταστήματα φυσικών προϊόντων. Υπάρχουν λοσιόν και σαμπουάν, μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων με πολύ καλά αποτελέσματα.

Θα σας δώσουμε μια πολύ απλή συνταγή για να μπορέσετε να επωφεληθείτε από αυτή και να τη χρησιμοποιείτε αφού λουστείτε με το σαμπουάν που αναφέραμε παραπάνω. Κρατήστε σημειώσεις:

Πάρτε έξι φύλλα τσουκνίδας και φτιάξτε ένα έγχυμα, όπως αυτό που πίνετε κάθε απόγευμα. Ζεστάνετε ένα φλιτζάνι νερό, προσθέστε τα φύλλα όταν αρχίσει να βράζει και αφήστε το στην άκρη για δέκα λεπτά. Στραγγίστε το και αφήστε το να κρυώσει για λίγο. Είναι καλύτερα να είναι ζεστό παρά εντελώς κρύο.

Θαυμάσια. Αφού λούσετε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν και τα ξεβγάλετε, απλώστε αυτό το έγχυμα τσουκνίδας και κάντε πάλι ένα μικρό μασάζ για δέκα λεπτά τουλάχιστον. Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να ξεβγάλετε μετά αυτή τη λοσιόν με βάση τσουκνίδα. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να κάνετε αυτό το μασάζ για δέκα λεπτά και έπειτα να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν. Μπορείτε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με ένα σεσουάρ. Προσπαθείτε ωστόσο να χρησιμοποιείτε χαμηλή θερμοκρασία, επειδή το σεσουάρ μπορεί να ξηράνει και να βλάψει τα μαλλιά σας.

Μπορείτε να λούζετε τα μαλλιά σας με αυτό το σαμπουάν κάθε δύο μέρες, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη θαυμάσια λοσιόν με βάση τσουκνίδα δύο φορές την εβδομάδα. Να είστε συνεπείς και θα δείτε αποτελέσματα.

meygeia.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: