Ποιες χώρες αγαπάμε για το street food τους; Δείτε τη θέση της Ελλάδας
29 August 2023
Μ. Βαρβιτσιώτης: Συνάντηση με τον Βρετανό πρέσβη, Μάθιου Λοτζ
29 August 2023

Στέφανος Κασσελάκης: Περισσότερα από 30 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την υποψηφιότητά του

Περισσότερα από 30 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στηρίζουν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μεταξύ των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν υπογράψει τον κατάλογο με τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Κασσελάκη είναι ο  βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης  και άλλα οκτώ στελέχη πέριξ του «Σφακιανού».

Την υποψηφιότητα  του Στέφανου Κασσελάκη στηρίζει επίσης ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «συγκεντρώνει όλες αυτές τις προϋποθέσεις προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να κάνει το άλμα προς το μέλλον». Υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη έχει ταχθεί και η βουλευτής Ραλλία Χρηστίδου.

Πηγές της Κουμουνδούρου εκτιμούν μάλιστα ότι μεταξύ των υπογραφόντων είναι μέλη του άλλοτε «προεδρικού μπλοκ», που φαίνεται πλέον να έχει τουλάχιστον «τριχοτομηθεί».

Στέφανος Κασσελάκης: Από τις ΗΠΑ… στα Χανιά – Όλη η πορεία έως τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ

Βολές, αλλά και θετικά σχόλια

Σε κάθε περίπτωση, η υποψηφιότητα Κασσελάκη έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις, αλλά και ευμενή σχόλια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κυρίως ανάμεσα στο κομματικό κατεστημένο και σε εκείνους που ζητούν διέξοδο σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που μπορούν να επαναφέρουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πάλι σε τροχιά νίκης.

Η υποψηφιότητα Κασσελάκη, ωστόσο, αντιμετωπίζει και προβλήματα, καθώς τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να απαντήσουν και στο ερώτημα αν θα συμβάλει το γεγονός ότι σε περίπτωση εκλογής του, δεν θα εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή, αφού δεν είναι  και δεν έχει εκλεγει  ποτέ βουλευτής;

Προσδοκίες για μεγαλύτερη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές

Η υποψηφιότητα  του Στέφανου Κασσελάκη αναμένεται πάντως επίσης να κινητοποιήσει για τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου ενός μεγάλου μέρους των απογοητευμένων μελών και φίλων του κόμματος, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία.

Με την 5η κατά σειρά υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται επίσης σχεδόν δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει εκλογή αρχηγού  του κόμματος από τον πρώτο γύρο και όλα θα κριθούν , στο δεύτερο γύρο, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/politics/1508024/stefanos-kasselakis-perissotera-apo-30-meli-tis-ke-toy-syriza-stirizoyn-tin-ypopsifiotita-toy/

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: