Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας : Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης  Καιρού
31 January 2022
Συμβουλές υγείας γένους… θηλυκού: Όσα πρέπει να προσέχουμε
31 January 2022

Στήριξη ζητά η εστίαση

Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού σε εστίαση και διασκέδαση τέθηκαν…

Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού σε εστίαση και διασκέδαση τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 τα ξημερώματα έως και τις 7 Φεβρουαρίου, με κυριότερα την απελευθέρωση της μουσικής αλλά και του ωραρίου λειτουργίας.

Τα καταστήματα λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο τρίμηνο μόνο για καθήμενους σε τραπέζια έως 6 άτομα, τηρουμένων των προϋποθέσεων αποφυγής συνωστισμού και των αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής.

Κατά την είσοδό των πελατών, είναι υποχρεωτική η επίδειξη: Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση και εδώ και καιρό αντιδρούμε στα μέτρα της Κυβέρνησης» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφετεριών Τρικάλων κ. Γιώργος Ηλιάδης.

Ο κ. Ηλιάδης σημείωσε ότι η απελευθέρωση του ωραρίου και της μουσικής είναι πολύ σημαντικά, αλλά χωρίς μέτρα στήριξης ο κλάδος δε θα μπορεί να επιβιώσει.

«Δεν είναι μόνο η πανδημία, είναι η αύξηση των πρώτων υλών και του ενεργειακού κόστους που μας έχουν φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση» ανέφερε ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου.

Οι επαγγελματίες της εστίασης ζητούν μέτρα στήριξης από το κράτος για να αποφευχθούν τα λουκέτα, όπως η επιδότηση ενεργειακού κόστους κατά 75%, η διαγραφή της επιστρεπτέας προκαταβολής και η επιδότηση ενοικίου.

tv10.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: