Ραγάδες – αντιμετώπιση με αιθέρια έλαια και λάδια βοτάνων
11 December 2020
Στη δημοσιότητα η Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2020-2025
11 December 2020

Στασιμότητα στις ενέργειες κατασκευής νέου Κέντρου Υγείας

Στασιμότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα θέματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, τόσο σε σχέση με το κτίριο που καταστράφηκε, όσο και με το χώρο που θα επιλεγεί για να κατασκευαστεί το καινούργιο.

Την ίδια ώρα η Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας συνεχίζει να στεγάζεται στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας και όσο κι αν έχει προσαρμοστεί και παρέχει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό τις υπηρεσίες της, δεν παύει να χρειάζεται ένα κτίριο ιδανικά διαμορφωμένο και απόλυτα λειτουργικό.

Σύμφωνα τώρα με τα όσα είπε στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, το θέμα του οικοπέδου που θα κατασκευαστεί το νέο κτίριο παραμένει ανοιχτό. Οι δημοτικοί χώροι είναι λίγοι και υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες για να απεμπλακούν. Από την άλλη υπάρχουν ένα δύο καλά σημεία, στον περιφερειακό, που ανήκουν σε ιδιώτες, όμως ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προβεί σε αγορά τους.

Αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών

Από τη στιγμή, συνέχισε, που έχουμε επιφορτιστεί με την ευθύνη του χώρου και είναι δεδομένη η οικονομική αδυναμία, υποβάλλαμε αίτημα χρηματοδότησης στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα αγοράς. Τώρα βρισκόμαστε εν αναμονή της έγκρισης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη, διαφορετικά θα στραφούμε σε άλλες λύσεις.

Καθυστερεί η άδεια κατεδάφισης

Εν τω μεταξύ η επιβεβλημένη κατεδάφιση του παλιού Κέντρου Υγείας βρίσκεται και αυτή σε αναμονή. Για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι εργασίες απαιτείται άδεια από την πολεοδομία. Σύμφωνα με τον κ. Στάθη, η αρμόδια επιτροπή δεν έχει ακόμη προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες που θα κρίνουν το κτίριο κατεδαφιστέο και θα οδηγήσουν στην απαραίτητη έκδοση άδειας εργασιών.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: