Συγκεκριμένα στα παραδοσιακά κρεοπωλεία το βόειο κρέας πωλείται από 15 -16 ευρώ το κιλό, ενώ το χοιρινό προς 8 ευρώ το κιλό. Η τιμή πώλησης του κοτόπουλου είναι σταθερή, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα μικρή αύξηση.
Μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Καρδίτσας κ. Κώστας Μπέσιος εξήγησε πως η αύξηση των τιμών, οφείλεται στη ζήτηση της αγοράς.
Σε αυτό είπε, συνέβαλλε η ζωονόσος της ευλογιάς των προβάτων, καθώς οι καταναλωτές δεν μπορούν να προμηθευτούν πρόβειο κρέας.
Ερωτηθείς ο κ. Μπέσιος για την επάρκεια κρεάτων στην αγορά της Καρδίτσας δήλωσε πως υπάρχει και στο βόειο και στο χοιρινό.
Κλείνοντας κάλεσε το καταναλωτικό κοινό να εμπιστεύεται τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, αφού το κρέας που διαθέτει προς πώληση είναι ντόπιο, από πιστοποιημένες μονάδες του νομού, που ελέγχονται.
Λ.Μ.