Α. Τσίπρας από Κιλελέρ: “Η κυβέρνηση δεν κατανοεί τα προβλήματα των αγροτών”
17 June 2020
Νοσοκομείο Τρικάλων: Tεστ ανίχνευσης αντισωμάτων SARS-Cov-2
17 June 2020

Στην αναμονή 5 μήνες για τη θεωρητική εξέταση των υπ. οδηγών

Σε επιστολή που υπογράφει ο Τάσος Αγριόγιαννης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών νομού Λάρισας, γίνεται λόγος για σημαντική καθυστέρηση στη θεωρητική εξέταση υποψήφιων οδηγών (φτάνει τους πέντε μήνες).
Αναλυτικά:
«Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος συμπολιτών μας στον νομό Λαρίσης.
Λόγω των μέτρων του υπουργείου για την μη εξάπλωση του COVID-19 ο αριθμός εξεταζομένων στα τμήματα διενέργειας θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών έχει μειωθεί στο μισό με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια αναμονή στον προγραμματισμό θεωρητικής εξέτασης.
Η ημερομηνία που δίνουν κάποιες σχολές στους μαθητές τους φτάνει τον Νοέμβριο (δηλαδή 5 μήνες από σήμερα) σύμφωνα με τις δυνατότητες προγραμματισμού της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του νομού Λάρισας.
Στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του νομού υπάρχει μία αίθουσα με 20 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές για την διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων και λόγω των μέτρων συμπληρώνονται μόνο οι 10 θέσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην προγραμματίζονται άμεσα οι υποψήφιοι νέοι οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και να πρέπει να περιμένουν να εξεταστούν 5 μήνες μετά.
Αυτό απ’ ότι αντιλαμβάνεστε είναι τρομερά αγχωτικό και εκνευριστικό για τους υποψηφίους οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους θέλουν να τελειώσουν την εκπαίδευσή τους και άμεσα να δώσουν και τις εξετάσεις τους.
Κάποιοι συμπολίτες μας χρειάζονται την άδεια οδήγησης για επαγγελματικούς λόγους κάποιοι άλλοι επειδή σπουδάζουν και μόνο το καλοκαίρι μπορούν να κάνουν τα μαθήματά οδήγησης επειδή δεν έχουν μαθήματα στις σχολές τους. Κάποιοι επειδή απλά θέλουν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης και να οδηγήσουν γιατί το κράτος τους δίνει το δικαίωμα.
Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του νομού κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει και πραγματικά υπερβαίνει τις δυνατότητές της αλλά λόγω μη επάρκειας προσωπικού αδυνατεί να εξυπηρετήσει όλους του τομείς.
Επικοινωνήσαμε και με τον κο Μέγα και με τον κο Αγοραστό αλλά ακόμα δεν έδωσαν λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.
Η λύση είναι πάρα πολύ απλή εάν η Περιφέρεια στείλει 2 έως 4 υπαλλήλους στην Διεύθυνση Μεταφορών προσωρινά για να αυξηθούν τα ημερήσια τμήματα τα οποία αυτήν την στιγμή είναι κάθε εβδομάδα Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από 3 αίθουσες κάθε μέρα δηλαδή 90 εξεταζόμενοι την εβδομάδα.
Εάν τα τμήματα ήταν 6 κάθε μέρα θα είχαμε 180 υποψηφίους και σιγά σιγά η αναμονή και ταλαιπωρία των υποψηφίων οδηγών θα τελείωνε.
Πιστεύουμε ότι πρέπει η Περιφέρεια Θεσσαλίας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα γιατί ταλαιπωρούνται εκατοντάδες πολίτες που απλά θέλουν συμμετέχουν σε μία διαδικασία απόκτησης άδειας οδήγησης.
Άλλες Περιφέρειες έδωσαν λύση και η κατάσταση έχει αρχίσει να ομαλοποιείται».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: