ΥΠΕΣ: Τι ισχύει για υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο στο Δημόσιο
30 September 2021
ΚΕΔΕ: Αναβολή εφαρμογής του τέλους ταφής αποβλήτων μέχρι τέλος του 2023
30 September 2021

Στην Καρδίτσα και φέτος η “Φλόγα Αγάπης”

Για μία ακόμη χρονιά η “Φλόγα Αγάπης” έφερε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Καρδίτσα.

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών διοργανώνεται για 19η χρονιά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών(ΠΟΕΣΑ) υπο την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσία, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας.

Φέτος η “Φλόγα” άναψε στις 30 Ιουλίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών «ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έφτασε στην πόλη της Καρδίτσας.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 10.30 από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας στην οδό Σακελλαρίου, και περίπου στις 11 έφτασε στην κεντρική πλατεία με την διακριθείσα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο αθλήτρια της πόλης μας Πένυ Τσινοπούλου να παραδίδει τη φλόγα στους χρυσούς Παραολυμπιονίκες αθλητές μας τον 22χρονο Θανάση Γκαβέλα που μαζί με τον συνοδό του και συντοπίτη μας Σωτήρη Γκαραγκάνη έφεραν στην Ελλάδα το 1ο της χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Πατήρ Τσιγάρα, τον αντιδήμαρχο Καρδίτσας κ. Στέφανο Θεολόγη, την επιμελήτρια Α’ της αιμοδοσίας Ν. Καρδίτσας κ. Ευαγγελία Παπαδημητρίου και τον εκπρόσωπο του συλλόγου αιμοδοτών νομού Καρδίτσας κ. Δημήτρη Καβάλα ο οποίος πρότεινε στον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο να βραβευτούν οι εθελοντές για την προσφορά τους.

Η κ. Παπαδημητρίου στάθηκε στην ανάγκη χορήγησης αίματος καθώς με την πανδημία του κορονοϊού τα αποθέματα έχουν μειωθεί και έκανε έκκληση στους πολίτες ηλικίας 18-65 ετών να προσέλθουν για να προσφέρουν εθελοντικά αίμα.

Για αυτό το λόγω εξάλου στο χώρο της κεντρικής πλατείας από νωρίς το πρωί υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος από τη μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας για όσους Καρδιτσιώτες επιθυμούσαν να προσφέρουν αίμα.

Η “Φλόγα” θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Ελλάδα μεταφεροντας το σημαντικό μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και την τελετή λήξης στα Χανιά.

Την όλη διοργάνωση εκτός από το Δήμο Καρδίτσας στηριξαν και μια σειρά από φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και μεμονωμένοι εθελοντές.

Ειδικότερα συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι κάτωθι:

  • Η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας – Τμήμα Τροχαίας.
  • Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
  • Το παράρτημα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
  • Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
  • Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών με αναπηρία Ν. Καρδίτσας
  • Το ΕΚΑΒ
  • Οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Ο σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Ν. Καρδίτσας
  • Ο Σύλλογος Δρομέων Ν. Καρδίτσας
  • Η τοπική επιχείρηση των εμφιαλωμένων νερών «ΘΕΟΝΗ» του κ. Τσέλιου

-Ο ΣΕΑΝ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: