Γερμανία: Στα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ η Πύλη του Βρανδεμβούργου
8 October 2024
Daskalakis congress & trv: «Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια»
8 October 2024

Στην τελική ευθεία η αύξηση μ/κ της Cenergy Holdings ύψους 200 εκατ. – Σημαντική ευκαιρία στην αγορά των ΗΠΑ

Καταλυτικό αναμένεται να είναι το επόμενο διάστημα για τη Cenergy Holdings που έχει θέσει υψηλούς στόχους όσον αφορά τη δραστηριοποίησή της στη διεθνή αγορά της ενέργειας, ακολουθώντας τις αυξανόμενες ανάγκες για ενεργειακή υποδομή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην τελική ευθεία βρίσκεται η επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 200 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι τα καθαρά έσοδα από την αύξηση να χρησιμοποιηθούν πρωτίστως για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης της σχεδιαζόμενης κατασκευής μονάδας παραγωγής καλωδίων από τον Όμιλο στη Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και, στο βαθμό που κρίνεται αναγκαίο από τον Όμιλο, για τη χρηματοδότηση περαιτέρω βελτιώσεων και επέκτασης της παραγωγικής ικανότητας των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Ομίλου στην Ελλάδα. Η προσφορά αναμένεται να εκκινήσει τις επόμενες ημέρες, ενώ η παράδοση των νέων μετοχών εκτιμάται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου, με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Cenergy Holdings, απαιτείται ολοένα και περισσότερη χωρητικότητα για την κάλυψη των μελλοντικών ενεργειακών αναγκών. Επίσης η εγκατάσταση σημαντικής ισχύος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να αυξήσει την ανάγκη για καλώδια ρεύματος. Υπολογίζεται ότι η παγκόσμια υπεράκτια αιολική δυναμικότητα προβλέπεται να αυξηθεί περίπου 5 φορές έως το 2030. Η παγκόσμια αγορά καλωδίων ρεύματος θα φτάσει περίπου τα 100 δισ. δολ. έως το 2030 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης κατά 7% και ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης κατά 3% από το 2030 έως το 2050. Υπό αυτά τα δεδομένα η διοίκηση της Cenergy Holdings τονίζει πως διακρίνει σημαντική ευκαιρία στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών που αποτελεί μια μεγάλη και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά που παρουσιάζει παρόμοιες μακροχρόνιες τάσεις με τις υπόλοιπες βασικές αγορές, όπως είναι η αύξηση του πληθυσμού, η αστικοποίηση και ο αυξανόμενος αριθμός κέντρων δεδομένων, παράγοντες που κατά την κρίση του Ομίλου αυξάνουν τη συνολική ζήτηση για ενέργεια.

Ο Όμιλος πιστεύει ότι είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί αυτή την πολλά υποσχόμενη ευκαιρία στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, δεδομένων των υφιστάμενων τεχνολογικών δυνατοτήτων του και του αποδεδειγμένα επιτυχημένου ιστορικού του. Το πρόγραμμα επέκτασης ευθυγραμμίζεται πλήρως με την στρατηγική του Ομίλου που βασίζεται στην προσήλωση στη δημιουργία αξίας έναντι της αύξησης του όγκου πωλήσεων, στην αύξηση των εξαγωγών και στη βελτιστοποίηση της λειτουργικής αριστείας, εξυπηρετώντας αποδοτικά την αναπτυσσόμενη αγορά σε ενεργειακές υποδομές.

Όπως τονίζει στην ενημέρωσή της η Cenergy Holdings η αύξηση γίνεται με κατάργηση των νόμιμων δικαιωμάτων προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της εταιρείας και εφαρμογή Προνομιακής Κατανομής σε Υφιστάμενους Μετόχους Μειοψηφίας. Η μέγιστη Τιμή Διάθεσης στην οποία μπορούν να πωληθούν οι Νέες Μετοχές θα είναι τα 9,86 ευρώ/μετοχή. Οι νέες μετοχές αναμένεται να προσφερθούν μέσω δημόσιας προσφοράς στο Βέλγιο και  ιδιωτικών τοποθετήσεων σε ορισμένους θεσμικούς επενδυτές σε διάφορες δικαιοδοσίες, συμπεριλαμβανομένων (α) ιδιωτικής τοποθέτησης στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (β) ιδιωτικής τοποθέτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και (γ) ιδιωτικής τοποθέτησης σε ορισμένους ειδικούς ή/και θεσμικούς επενδυτές. Οι νέες μετοχές αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Euronext Βρυξελλών και την Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η εταιρεία επισημαίνει με την επιφύλαξη της Καθορισμένης Κατανομής και της Προνομιακής Κατανομής πως 80,0% των νέων μετοχών θα κατανεμηθεί σε Θεσμικούς Επενδυτές που εγγράφονται στη Θεσμική Προσφορά και 20,0% των νέων μετοχών σε Ιδιώτες Επενδυτές ή/και Ειδικούς Επενδυτές. Η Goldman Sachs International ενεργεί ως Αποκλειστικός Γενικός Συντονιστής και συνδιοργανωτής για την Προσφορά. Η Alpha Bank Α.Ε. και η HSBC Continental Europe ενεργούν ως συνδιοργανωτές για την προσφορά. Οι Eurobank Α.Ε., Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Optima Α.Ε., Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και ING Belgium NV/SA ενεργούν ως επικεφαλής συνδιαχειριστές για την Προσφορά.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: