Η Ρωσία αναφέρει πρόβλημα πίεσης σε διαστημόπλοιο προσδεμένο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
12 February 2023
Πανευρωπαϊκή έρευνα αποκαλύπτει την πετυχημένη «συνταγή» εξόδου για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου
12 February 2023

Στην Τουρκία σήμερα ο Νίκος Δένδιας

Στην Τουρκία θα βρεθεί σήμερα, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική.

Τον υπουργό Εξωτερικών θα τον υποδεχθεί ο ομόλογός του, Μεβλουτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα τον συνοδεύει καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Η επίσκεψη έρχεται σχεδόν μία εβδομάδα μετά το χτύπημα του καταστροφικού σεισμού στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία, που έχει αφήσει πάνω από 28.000 νεκρούς στις δύο χώρες. Από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα βρέθηκε στο πλευρό της Τουρκίας, με τις τουρκικές αρχές να είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την παροχή βοήθειας. Μάλιστα ο κ. Τσαβούσογλου έχει χαρακτηρίσει την βοήθεια της Ελλάδας πολύ ουσιαστική και όχι συμβολική. 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής βοηθείας, η οποία επιχειρεί στις περιοχές όπου έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς.

Επιπλέον, θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια  και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες αφορούν στη προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δημιουργηθεί.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης θα εξετασθούν και τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των σεισμών.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες  από  την Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί  έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του OCHA ( United Nations Office for the  Coordination of Humanitarian Affairs)  σε Τουρκία και Συρία .

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, έχει αναλάβει τον συντονισμό των φορέων και των ιδιωτών, οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στις ενέργειες συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: