Μικρές απώλειες στη Wall με το βλέμμα στην ομιλία Πάουελ
5 March 2024
Χρηματιστήριο: Αφομοιώνει τις νέες «κορυφές» – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν
5 March 2024

Στην Olympia Group η Entersoft: Έμφαση στην αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού

Την επιχειρηματική κινητικότητα μέσω εξαγορών στον κλάδο της πληροφορικής και ειδικότερα στο νευραλγικό τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού επιβεβαιώνει η δεσμευτική συμφωνία της Olympia Group και ενός ακόμη διεθνούς επενδυτή με τους μετόχους της Entersoft.

Η συμφωνία αφορά την απόκτηση του 53,73% της εισηγμένης εταιρείας είτε σε διμερή βάση είτε στο πλαίσιο εθελοντικής δημοπρασίας, που θα δρομολογήσουν οι επενδυτές (Olympia Group και Διεθνής Επενδυτής) για την απόκτηση όλων των μετοχών της Entersoft, με συμφωνηθέν αντάλλαγμα στα 8 ευρώ ανά μετοχή. Πέραν της συμφωνίας για την απόκτηση του 53,73% των μετοχών της Entersoft, οι επενδυτές κατέχουν επιπλέον 4,95% των μετοχών της εισηγμένης από προηγούμενες εξαγορές.

Η συμφωνία αφορά συγκεκριμένα τους κ.κ. Χαράλαμπο Αβράτογλου, Χαράλαμπο Δημητρακόπουλο, Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο, Παναγιώτη Δημητρακόπουλο, Ανδρέα-Παναγιώτη Κανσουζίδη, Φραγκίσκο – Παναγιώτη Κανσουζίδη, Αντώνιο Κοτζαμανίδη, Μελίνα Σάρα Κοτζαμανίδη, Νικόλαο Κοτζαμανίδη, Σταύρο Μένεγο, Παγώνα Νικολοπούλου, Παντελή Νικολόπουλο, και Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου. Το τίμημα της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών (100%) υπολογίζεται μεταξύ 240-250 εκατ. ευρώ. Στόχος η δημιουργία ενός ελληνικού πόλου επιχειρηματικού λογισμικού, με άριστη γνώση της εσωτερικής αγοράς και διεθνή προσανατολισμό. Εξάλλου εδώ και 22 χρόνια ο Αντώνης Κοτζαμανίδης, CEO Entersoft, μεθοδικά, σταθερά και χωρίς πολλά λόγια οδήγησε την εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής σε ανοδική πορεία, επικεντρωμένη στo σχεδιασμό και την παραγωγή πρωτότυπου επιχειρηματικού λογισμικού.

Σύμφωνα με την Olympia Group, η Entersoft ανήκει στο επιτυχημένο οικοσύστημα των εταιρειών τεχνολογίας στην Ελλάδα με ισχυρή τοποθέτηση στον κλάδο του business software και της παροχής υπηρεσιών. Ένας τομέας που αποτελεί περιοχή αιχμής για τον όμιλο Olympia όπως είχε ανακοινωθεί κατά την τοποθέτηση του Ανδρέα Αθανασόπουλου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου στις αρχές του 2024, η στρατηγική του οποίου ήδη αρχίζει και ξεδιπλώνεται με δυναμικό τρόπο επιβεβαίωσης επιχειρηματικής και διοικητικής ισχύος για τη δημιουργία προοπτικών μακροπρόθεσμης ανάπτυξης στον τομέα της πληροφορικής. Η Olympia Group συμμετέχει ήδη στην εταιρεία λογισμικού SoftONE, με κύρια δραστηριότητα το επιχειρηματικό λογισμικό, εστιάζοντας στην ανάπτυξη, παροχή και υποστήριξη λύσεων ERP & CRM, υπηρεσιών Cloud & Mobility, επαγγελματικών λογιστικών λύσεων και στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης & EDI.

Με την απόκτηση της Entersoft ο όμιλος Olympia ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο στην αγορά του business software και της παροχής υπηρεσιών που μετασχηματίζεται, αναπτύσσεται ραγδαία και διαμορφώνει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Παράλληλα, όπως τονίζεται, δίνουν ‘ψήφο’ εμπιστοσύνης στην ικανότητα της διοικητικής ομάδας, των εργαζόμενων και των συνεργατών της Entersoft ώστε να συνεχίσουν και να επιταχύνουν περαιτέρω την ανάπτυξή της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με αιχμή του δόρατος τεχνολογικά προϊόντα ERP, CRM, HRM, Retail, Mobile, WMS, e-Invoicing, e-Commerce & B.I. σχεδιασμένα στην πλατφόρμα .ΝΕΤ της Μicrosoft και διαθέσιμα για εγκατάσταση σε τοπική υποδομή ή στο Cloud, με άδεια χρήσης ή και ως υπηρεσία Software as a Service (SaaS). Παράλληλα έχει αναπτύξει hub καινοτομίας ανά την επικράτεια. Η εταιρεία το 2023 εμφάνισε αύξηση εσόδων κατά 28% στα 37,8 εκατ. ευρώ, αύξηση EBITDA κατά 33% στα 12,7 εκατ. ευρώ και αύξηση EBT κατά 31% στα 8,8 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία αριθμεί 4,500 πελάτες, 650 υπαλλήλους, 650 πιστοποιημένους συμβούλους, 80 πιστοποιημένους συνεργάτες και δραστηριότητα στη Ρουμανία. Το 2023 η εταιρεία ολοκλήρωσε 4 νέες εξαγορές, λάνσαρε νέα προϊόντα, τοποθετήθηκε σε νέες κάθετες αγορές, και ολοκλήρωσε το σχέδιο εσωτερικής αναδιάρθρωσης και απλοποίησης της δομής με την συγχώνευση εταιρειών στη Ρουμανία.

Ο κλάδος του επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΙΟΒΕ σχετικά με τον κλάδο του λογισμικού, ανοδική είναι η τάση για λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μικρών και πολύ μικρών εταιρειών οι οποίες επιδιώκουν να αποκτήσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προκύπτει από τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Οι συγκεκριμένες λύσεις αφορούν τη Διαχείριση Πελατών και Προμηθευτών, Αγορών και Πωλήσεων, Αποθήκης, Τιμολόγησης, ΧρηματοΟικονομικών καθώς και λειτουργιών που εξυπηρετούν τις σχέσεις των εταιρειών με τους πελάτες τους. Η αγορά αυτή περιλαμβάνει πάνω από 200.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που πολλές φορές έχουν ανάγκη και κάθετων λύσεων. Σύμφωνα με τα στελέχη του κλάδου της τεχνολογίας, ανοδική είναι η αγορά λογισμικού για τη Διαχείριση Προσλήψεων (Recruitment Management), Διαχείριση Προσωπικού και Μισθοδοσία ειδικά σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και για τα λογιστικά γραφεία που συχνά αναλαμβάνουν τη μισθοδοσία μικρών επιχειρήσεων. Με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η αγορά αυτή έχει πάνω από 15.000 επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες λογιστικά γραφεία. Ραγδαία αναπτυσσόμενη είναι και η αγορά του eCommerce τόσο για B2B όσο και για B2C (eShop) συναλλαγές που αφορά πάνω από 200.000 επιχειρήσεις.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: