Μεταναστευτικό: Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους ασυνόδευτους ανήλικους – Τι προβλέπει
21 June 2022
Ίδρυμα Μποδοσάκη: Για τα 50 χρόνια ζωής του βράβευσε την επιστήμη και ανέδειξε το ελληνικό πνεύμα
21 June 2022

Στη ΓΑΔΑ για κατάθεση σήμερα η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στη ΓΑΔΑ για κατάθεση μεταβαίνει σήμερα το μεσημέρι η Δήμητρα Πισπιρίγκου- αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας. Στις καταθέσεις προηγήθηκαν συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως και οι γονείς της χθες.

Μάλιστα η μητέρα της κατέθεσε επί πέντε ώρες, σύύμφωνα με τον Όθωνα Παπαδόπουλο, δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όπως είπε, η μητέρα της 33χρονης περιέγραψε στους αστυνομικούς τη διαδρομή του ζεύγους, από το γάμο τους μέχρι και σήμερα, μίλησε για τα μητρικά ένστικτα της κόρης της και τη σχέση που είχε με την Τζωρτζίνα, και διατύπωσε ξεκάθαρα τη θέση πως αποκλείει το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει κάνει κακό στα παιδιά της.

Στο μεταξύ χθες ο προιστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νικος Καρακούκης διαβίβασε στο Ανθρωποκτονιών το πόρισμα των Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά. Σύμφωνα με το πόρισμα, τα άλλα δύο παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, έφυγαν από τη ζωή από ασφυξία. 

Ειδικότερα για τη Μαλένα το πόρισμα ουσιαστικά δείχνει φραγή των αεροφόρων οδών, μύτη και στόμα με το χέρι στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Το πόρισμα αποκλείουν οι εκδορές στη μύτη και στο μάγουλο του κοριτσιού να προκλήθηκαν είτε στη διαδικασία ανάνηψης στο νοσοκομείου ή από τα νύχια του παιδιού όπως έχει ισχυριστεί η προφυλακισμένη μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το πανάκι. Κι αυτό γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο. Μέσα στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα για το αγγελούδι, την Άνοιξη του 2021, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Σχολιάζοντας πάντως ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, υποστήριξε πως εφόσον η κατηγορούμενη είναι ένοχη δεν θα παρέδιδε το ματωμένο πανάκι στις αρχές.  «Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με την μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega. 

naftemporiki.gr



Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1874974/patra-sti-gada-gia-katathesi-simera-i-aderfi-tis-roulas-pispirigkou

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: