Αθηνά Χατζηαθανασίου: «…εποχή με ισχυρά στερεότυπα, κρυμμένα κάτω από τα τραπέζια με politically correct τραπεζομάντηλα…»
21 December 2023
Diana Shipping on track for eco-friendly solutions
21 December 2023

Στη νέα Δημοτική Αρχή Παλαμά το «μπαλάκι» των μέτρων ανακούφισης των πλημμυροπαθών μετά το "stop" της Αποκεντρωμένης

Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλαμά θα κληθεί να διαχειριστεί το ζήτημα των μέτρων ανακούφισης των πλημμυροπαθών κατοίκων της περιοχής έπειτα από την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά της 29ης Σεπτεμβρίου 2023 που καταργούσε τέλη για τα έτη 2024 και μερικώς για το 2025.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά κ. Ιφιγ. Πετροπούλου σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Αρ. Πολυγένη, ο οποίος ζήτησε να μάθει αν έγιναν κάποιες ενέργειες μετά την ακύρωση της απόφασης του σώματος από την Αποκεντρωμένη κατά τον έλεγχο νομιμότητας της απόφασης, όπως ανέφερε σχετικό ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος, η απόφαση δεν έχει σταλεί ακόμα από την Αποκεντρωμένη στο Δήμο Παλαμά, ώστε να εξεταστεί ο τρόπος που θα κινηθεί ο Δήμος, ενώ απόντος του Δημάρχου κ. Σακελλαρίου η συζήτηση δεν επεκτάθηκε περαιτέρω, αν και η κ. Πετροπούλου παρόντος του κ. Σωκρ. Δασκαλόπου ανέφερε ότι εκ των πραγμάτων η νέα Δημοτική Αρχή θα κληθεί να πάρει θέση και να ασχοληθεί με το θέμα.

Με αργούς ρυθμούς η αποκομιδή των ογκωδών από το Δήμο Παλαμά

Το ζήτημα της αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων από τους χώρους εναπόθεσής του στον Παλαμά και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά στην αποψινή του συνεδρίαση έπειτα από σχετικές ερωτήσεις που υπέβαλαν οι κ.κ. Χρ. Βαϊόπουλος και Αρ. Πολυγένης διαπιστώνοντας ότι ο ρυθμός συλλογής, επεξεργασίας και μεταφοράς στον ΧΥΤΑ είναι αργός και μάλλον επιβραδύνεται.

Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος κ. Αθ. Τσίντζας ανέφερε ότι υπήρξε μια διακοπή 3-4 ημερών από τη μια εταιρεία προκειμένου να υπογραφεί η νέα σύμβαση αλλά η όλη καθυστέρηση στην απομάκρυνση των ογκωδών οφείλεται στην αδυναμία του ΧΥΤΑ Τρικάλων να διαχειριστεί πάνω από 4 φορτία από κάθε εταιρεία ημερησίως, καθώς δέχεται ογκώδη και από πλημμυροπαθείς περιοχές της ΠΕ Τρικάλων και οι συνολικές ποσότητες ογκωδών είναι τεράστιες.

Ο κ. Πολυγένης επισήμανε επίσης την τραγική κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου, ενώ ο κ. Σπυρόπουλος ζήτησε να ελεγχθεί η λειτουργία των πομονών. Σε ερώτηση τέλος του κ Βαιόπουλου για τον ερανικό λογαριασμό η ενημέρωση που δόθηκε είναι ότι έχουν κατατεθεί σ’ αυτόν 5.500€ περίπου, τα οποία δεν έχουν διατεθεί ακόμα κάπου.

Όσον αφορά τα θέματα της ημερήσια διάταξης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και εγκρίθηκαν με εξαίρεση το θέμα που αφορούσε την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ διάρκειας δυο μηνών, το οποίο αναβλήθηκε για να επανέλθει απο τη νέα Δημοτική Αρχή

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%C2%BB-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-stop-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: