Συλλήψεις και πρόστιμα σε καφενείο από την ΕΛ.ΑΣ.
14 January 2021
Πέθανε ο μεγάλος ευεργέτης Χαράλαμπος Τσιμάς
14 January 2021

Στον Στ. Πέτσα όλες οι αρμοδιότητες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη καθορίζονται οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός αναλαμβάνει την άσκηση των αρμοδιοτήτων των ακόλουθων οργανικών μονάδων:

Της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή την αρμοδιότητα για την οργάνωση και λειτουργία των ΟΤΑ, για το εκλογικό σύστημα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για τις προσλήψεις και για τη λειτουργία των αποκεντρωμένων διοικήσεων.
Της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Εσωτερικών και Οργάνωσης, δηλαδή κάθε τι που σχετίζεται με τα οικονομικά των ΟΤΑ.
Της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης του άρθρου 3 του π.δ. 141/2017, ήτοι όλα τα οικονομικά και διοικητικά ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Εσωτερικών.
Της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών του άρθρου 49 του ν. 4647/2019, στην οποία υπάγεται και η διαχείριση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
Την εποπτεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης που έχει ιδρυθεί κατ’ εφαρμογή του άρθρου 16 του ν. 1518/1985 (Α’ 30).
Επιπλέον ο κ. Πέτσας έχει τις κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της νομοθετικής πρωτοβουλίας,
καθώς και για την πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: