Κορωνοϊός: Μέχρι και «κλείσιμο διοδίων» το Πάσχα μελετά η κυβέρνηση
26 March 2020
Κοροναϊός: Οι προβλέψεις Ελλήνων γιατρών για τις επόμενες μέρες –Τι ρόλο θα παίξει ο καιρός
26 March 2020

Στους 23 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα – Πέθανε 46χρονος στρατιωτικός στην Ξάνθη

Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς από τον κοροναϊό, καθώς ένα ακόμη άτομο έχασε τη ζωή του. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για έναν 46χρονο στρατιωτικό από την Ξάνθη με υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος ανθυπασπιστής τεχνικού νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι ένας ηλικιωμένος από την Ξάνθη έχασε χθες τη ζωή του, από τον κοροναϊό. Για το λόγο καθώς και ότι στην περιοχή καταγράφηκαν εννέα κρούσματα, χωρίς να έχει καταστεί γνωστή η πηγή μετάδοσης, οδήγησε την κυβέρνησης στην απόφαση να θέσει σε καραντίνα μια ολόκληρη κοινότητα.

Συγκεκριμένα σε καραντίνα μπήκε από χθες το απόγευμα  η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην Ξάνθη, όπου για δύο εβδομάδες απαγορεύεται οποιαδήποτε έξοδος από το σπίτι, μετά τη διαπίστωση πολύ υψηλού κινδύνου μετάδοσης του κοροναϊού.

Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν καταγραφεί 9 κρούσματα, για τα οποία δεν έχει καταστεί γνωστή η πηγή μετάδοσης.

Την επιβεβαίωση 78 νέων κρουσμάτων, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων σε 821 ανακοίνωσε στην επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρα.

Θετικό είναι το γεγονός πάντως ότι προς το παρόν στη χώρα μας δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Δυστυχώς ο κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε και την αύξηση των θανάτων από κοροναϊό στη χώρα, με τους δύο τελευταίους θανάτους, σε Ξάνθη και Κρήτη, να σημειώνονται με διαφορά λίγης ώρας.

Από τους ασθενείς 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 είναι διασωληνωμένοι.

Ο «χάρτης» με τα κρούσματα

Στην Αθήνα βρίσκεται το επίκεντρο της πανδημίας παρά το γεγονός ότι το πρώτο μεγάλο κύμα των ασθενών και των κρουσμάτων είχε εμφανιστεί στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Ζάκυνθο όταν επέστρεψαν 53 κάτοικοι αυτών των περιοχών από τους Αγίους Τόπους και διαπιστώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα μισά κρούσματα της χώρας εντοπίζονται  στο λεκανοπέδιο – στην Αθήνα όπου αναφέρονται 366 κρούσματα ενώ μικρές εστίες με μερικές δεκάδες κρούσματα υπάρχουν στην Ανατολική Αττική και τον Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη όπου ανιχνεύτηκε η πρώτη ασθενής και περίπου άλλα 10 κρούσματα επαφές της, κατά την πρώτη εβδομάδα της πανδημίας στη χώρα, υπάρχει πλέον μια μικρή εστία, που όμως δεν σχετίζεται με το πρώτο περιστατικό. Συνολικά αναφέρονται 31 κρούσματα.

Στην Ηλεία και την Αχαΐα, όπου κάποια μέτρα περιορισμού είχαν ληφθεί από τις αρχές Μαρτίου πριν αυτά γενικευθούν για όλη την επικράτεια, φαίνεται όμως πως η εστία παραμένει ζωηρή. Τα κρούσματα που καταγράφει ο ΕΟΔΥ στην τελευταία, προχθεσινή, έκθεσή του στην Ηλεία είναι 43, στην Αχαία 11 και στη Ζάκυνθο.

Άλλες περιοχές όπου η εμφάνιση του κοροναϊού αιφνιδίασε τους ειδικούς είναι η Καστοριά και η Κοζάνη.  Στην περιοχή της Καστοριάς έχουν καταγράφει συνολικά 19 κρούσματα, ενώ χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς μεγάλος αριθμός των περιστατικών βρίσκεται σε αυτά.

Σε καραντίνα μπήκε χθες και η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην Ξάνθη, όπου για δύο εβδομάδες απαγορεύεται οποιαδήποτε έξοδος από το σπίτι, μετά τη διαπίστωση πολύ υψηλού κινδύνου μετάδοσης του κοροναϊού. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν καταγραφεί 9 κρούσματα, για τα οποία δεν έχει καταστεί γνωστή η πηγή μετάδοσης.

Μικρός αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται επίσης στις περιοχές Λάρισας, Έβρου, Ηρακλείου, Μεσσηνίας, Πιερίας, Ιωαννίνων, Λέσβου, Εύβοιας, Κιλκίς και Σερρών.Σε άλλες 12 περιφερειακές ενότητες έχει καταγραφεί από ένα κρούσμα.

Πηγή : in.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: