Λιβύη: 3.845 οι νεκροί, αλλά «ο αριθμός θα αυξάνεται σταθερά»
24 September 2023
Επιτέλους, νίκη για τη Γιουνάιτεντ
24 September 2023

Στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα για τις ζημιές από την κακοκαιρία "Daniel" Τριαντόπουλος, Ζαχαράκη και Αγοραστός

Στο Μορφοβούνι βρέθηκαν Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο τύπου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα οι υπουργοί αρχικά συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, τις αποφάσεις του οποίου παρουσίασε ο δήμαρχος.

.Επίσης έγινε αναφορά στις άμεσες παρεμβάσεις που έγιναν για την προετοιμασία εν όψη της νέας κακοκαιρίας, όπως η προσωρινή συλλογή και διευθέτηση των νερών, για πρόληψη κατολισθήσεων, η απαγόρευση εισόδου στα σημεία της πληγείσας περιοχής, κ.α.

Ειδική αναφορά έκανε ο δήμαρχος για την διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος της λίμνης Πλαστήρα και την ανάλογη στήριξη από το Κράτος, δεδομένου ότι καταγράφονται ακυρώσεις συνεδρίων και αφίξεων, γεγονός που επιβαρύνει την τοπική οικονομία. Επίσης, ο δήμαρχος έθεσε εκ νέου τα αιτήματα για οικονομική ενίσχυση του Δήμου για την κατασκευή έργων και υποδομών που χάθηκαν, όπως το οδικό δίκτυο, τα γεφύρια, τα υδρευτικά και άλλα δίκτυα.

.Ακολούθησε επίσκεψη των επισήμων στα σημεία του Μορφοβουνίου που επλήγησαν από την κατολίσθηση. Αμέσως μετά επισκέφθηκαν κρίσιμα σημεία, όπως η γέφυρα των Καλυβίων Πεζούλας, για την οποία πρέπει να γίνει άμεση αποκατάσταση και προστασία από την επερχόμενη κακοκαιρία, καθώς είναι κομβικό σημείο για την ομαλή διέλευση και τροφοδοσία των χωριών της Νευρόπολης. Ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός έδωσε άμεση εντολή για άμεση αποκατάσταση.

Η κ. Ζαχαράκη ανταποκρίθηκε στο αίτημα για την στεγαστική συνδρομή και αποκατάσταση των πληγέντων, σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου να διαθέσει δωρεάν οικόπεδα για τους πληγέντες δημότες που έχασαν τα σπίτια τους.

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι είναι η Πολιτεία είναι εδώ για να στηρίξει τους Δήμους και την ανακούφιση των πληγέντων, ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας.

.Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Θέος Απ. και Τσιαμαντάς Στ., ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Μπράντζος, ο διοικητής του ΑΤ Λιμνης Πλαστηρα, κ. Γ.Ζαρχανής, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κ. Τσιώλης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΚ κ. Κ. Ζυγογιάννης και το μέλος του ΕΒΕΚ κ. Κ. Βασιλείου, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-daniel-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82%2C-%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: