Νατάσα Πετρούλια: Ποια είναι η συνεργάτιδα του Γεωργιάδη στην οποία επιτέθηκε ο Πολάκης – Το βιογραφικό της
26 July 2024
Μετά τις βάσεις των Πανελληνίων, η ώρα της ανεύρεσης φοιτητικής στέγης: Στα ύψη οι τιμές
26 July 2024

Στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών 3 ακόμα Δημοτικά Σχολεία της ΠΕ Καρδίτσας

Το  Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου, το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θεοδώρου είναι τα 3 σχολεία του Νομού Καρδίτσας τα οποία εντάσσονται από το σχολικό έτος 2024-25 στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών, καθώς περιλαμβάνονται στη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Με κριτήριο το μέγεθος της επιφάνειας στην οποία στεγάζεται η Σχολική Βιβλιοθήκη και τις εξ αυτού διαφορετικές δυνατότητες αξιοποίησής της (χώρος δανεισμού/ανάγνωσης ή και δράσεων), και τα 3 σχολεία εντάσσονται στην ομάδα Α όπου περιλαμβάνει βιβλιοθήκες με χώρο από 12 έως και 24 τ.μ.

Με βάση το θεσμικό πλαίσιο του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών -στο οποίο ήδη από τα προηγούμενα χρόνια έχουν ενταχθεί και άλλα Δημοτικά Σχολεία του Νομού – ως προς τη διαμόρφωση του χώρου όπου φιλοξενείται η Σχολική Βιβλιοθήκη προβλέπεται, η εξασφάλιση κατάλληλων περιβαλλοντικών συνθηκών, όπως: επαρκής ομοιόμορφος φωτισμός, φυσικός εξαερισμός ή/και σύστημα εξαερισμού, θέρμανση, ασφαλής και ανεμπόδιστη πρόσβαση των χρηστών, περιορισμένη σε ανεκτά επίπεδα ακουστική όχληση, ειδική ράμπα για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), φορητά μέσα πυροπροστασίας (πυροσβεστήρες), όπως αυτά ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας της Σχολικής Βιβλιοθήκης, προτείνεται η αξιοποίηση κατάλληλου εξοπλισμού (έπιπλα, ηλεκτρονικός, δικτυακός, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός κ.ά.). Ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάτω:

Τραπέζι συνεργασίας, ράφια, καρέκλες, ερμάριο ασφαλείας, έπιπλα με θυρίδες, φωτογραφική μηχανή, H/Y, βίντεο-προβολέας, διαδραστικός πίνακας, εκτυπωτής/σαρωτής, αυτοκόλλητες ετικέτες για βιβλία, εξωτερικός δίσκος αποθήκευσης, ηχεία, web κάμερα, φωτοαντιγραφικό μηχάνημα κ.ά..

Κάθε Σχολική Βιβλιοθήκη αποτελεί μέρος του Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ανήκει στην ευρύτερη βιβλιοθηκονομική κοινότητα. Οργανικά εντάσσεται στη Σχολική Μονάδα, εντός της οποίας λειτουργεί και ακολουθεί τον δικό της εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CF%8E%CE%BD-3-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: