Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πολύμερος τo Tμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής είναι ένα από τα 5 Τμήματα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το μόνο το οποίο δεν αναγράφεται ονομαστικά στη σχετική τροπολογία που κατοχυρώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Σχολής.
«Πέρυσι είχε προκυψει ένα ανάλογο νομοσχέδιο που αποσύρθηκε τελευταία στιγμή και προκειμένου να αποφύγουμε αυτά που αντιμετωπίζουμε σήμερα, την επομένη στη Σύγκλητο πέρασα μια ομόφωνη απόφαση που ανέφερε ότι πρέπει όλα τα Τμήματα να εντάσσονται στην τροπολογία προκειμένου να απολαμβάνουν τα δικαιώματα των γεωπόνων. Ενόψει της νέας τροπολογίας περάσαμε ομόφωνη απόφαση από την Κοσμητεία της Σχολής Γεωπονικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως ένα από τα 5 τμήματα και ως ένα από τα 3 νεοϊδρυθέντα προκειμένου να περιλαμβάνεται και το Τμήμα ονομαστικά στην τροπολογία. Αυτό δεν έγινε και βγάλαμε νέα ομόφωνη απόφαση διαμαρτυρίας της Συγκλήτου και είμαστε εδώ να δυναμώσουμε τη φωνή μας μαζί με τα παιδιά μας για να αρθεί αυτή η μεγάλη αδικία.
Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Προέδρου του συλλόγου των φοιτητών του Τμήματος κ. Γ. Σμυρνάκη υπογραμμίζοντας ότι οι φοιτητές ζητούν το αυτονόητο να απολαμβάνουν τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν όλα τα υπόλοιπα τμήματα της Γεωπονικής Σχολής.
Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής είναι ένα Τμήμα 5ετούς φοίτησης με ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που καλύπτει αφενός το γνωστικό αντικείμενο της τεχνολογίας παραγωγής, επεξεργασίας και συντήρησης, ποιοτικού ελέγχου, σχεδιασμού και βελτίωσης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, αφετέρου το αντικείμενο της διατροφής του ανθρώπου, της ανάπτυξης βιολειτουργικών τροφίμων και της επίδρασης της διατροφής στην ανθρώπινη υγεία.
Το Τμήμα διαθέτει οργανωμένα εργαστήρια με σύγχρονες υποδομές, τα οποία προσφέρουν σημαντική τεχνική-εργαστηριακή εκπαίδευση στους φοιτητές και συμμετέχουν σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα, τόσο ελληνικά όσο και ευρωπαϊκά, καθώς και σε αυτοχρηματοδούμενα ερευνητικά έργα σε συνεργασία με τη βιομηχανία τροφίμων, παράγοντας σημαντικά αποτελέσματα βασικής ή εφαρμοσμένης έρευνας.
Κωστής Κριτσιάνης