Ζαν – Μαρκ Μανιάτης: Πέθανε ο ελληνικής καταγωγής «κομμωτής των σταρ»
3 January 2023
Τζέρεμι Ρένερ: Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε «κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση»
3 January 2023

Στο Κίεβο η σύνοδος ΕΕ-Ουκρανίας

Στο Κίεβο θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύνοδος ΕΕ-Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του Ουκρανού προέδρου χθες το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η σύνοδος θα γίνει στις Βρυξέλλες.

Η αλλαγή της τοποθεσίας ήρθε μετά από τηλεφωνική συνδιάλεξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο Ζελένσκι συζήτησε τις λεπτομέρειες της συνάντησης με την φον ντερ Λάιεν στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του έτους, ανέφερε επίσης η δήλωση.

«Συζήτησαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα της επόμενης συνόδου κορυφής Ουκρανίας-ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου στο Κίεβο και συμφώνησαν να εντείνουν τις προπαρασκευαστικές εργασίες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Μίλησαν επίσης για την προμήθεια «κατάλληλων» όπλων και ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας 18 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, με τον Ζελένσκι να πιέζει για την αποστολή της πρώτης δόσης αυτόν τον μήνα.

Στη σύνοδο, που σχεδιάζεται να διεξαχθεί την Παρασκευή 3η Φεβρουαρίου, δεν θα συμμετάσχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27, αλλά μόνο η κυρία φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κατά την ίδια πηγή. Αυτό είχε ήδη ανακοινωθεί από εκπρόσωπο του Σαρλ Μισέλ τον Δεκέμβριο.

 naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: