Θεσσαλονίκη – Η 16χρονη κόρη του άτυχου ντελιβερά βρισκόταν εκεί την ώρα του δυστυχήματος
31 October 2021
Δ. Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες, για να εμβολιασθούν οι συμπολίτες μας
1 November 2021

“Στο σφυρί” πάνω από 3.000 στρέμματα δημοτικών αγρών

Την ευκαιρία να μισθώσουν σε συμφέρουσα τιμή δημοτικά αγροτεμάχια για να επεκτείνουν τις καλλιέργειές τους και να προσπαθήσουν να αυξήσουν το εισόδημά τους, δίνει ο Δήμος Παλαμά στους δημότες του.

Από σήμερα Δευτέρα (1/11) και μέχρι τις 9 Νοεμβρίου ο Δήμος προχωρά σε σειρά δημοπρατήσεων δημοτικών αγρών που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Παλαμά, Σελλάνων και Φύλλου, η συνολική έκταση των οποίων υπερβαίνει τα 3.150 στρέμματα.

Ειδικότερα, στην Δημοτική Ενότητα Παλαμά διατίθενται για εκμίσθωση 575,36 στρέμματα που βρίσκονται στις Κοινότητες Παλαμά, Αγίου Δημητρίου, Βλοχού, Γοργοβιτών, Κοσκινά, Ψαθοχώρας, Μεταμόρφωσης και Μάρκου.

Στη Δημοτική Ενότητα Σελλάνων τα διαθέσιμα προς εκμίσθωση δημοτικά αγροτεμάχια εκτείνονται σε 2.077,684 στρέμματα και βρίσκονται στις Κοινότητες Προαστίου, Μαραθέας, Καλογραιανών, Αγίας Τριάδας και Πεδινού.

Τέλος, 504,645 στρέμματα διατίθενται προς εκμίσθωση στις Κοινότητες Λεύκης, Αστρίτσας και Ιτέας της Δημοτικής Ενότητας Φύλλου.

Το κατώτερο όριο πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης ανά στρέμμα) ορίζεται για όλες τις Τοπικές Κοινότητες στα 40 € και η διάρκεια όλων των μισθώσεων θα είναι 5ετής, μέχρι τις 31/12/2026.

Η σχετική διακήρυξη με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία δημοσιεύθηκε πριν από 10 ημέρες και ήδη από σήμερα 1η Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από την Ιτέα, την Αστρίτσα και τη Λεύκη ξεκίνησαν οι δημοπρατήσεις που πραγματοποιούνται στα αντίστοιχα Κοινοτικά Καταστήματα. Όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net ο Αντιδήμαρχος Παλαμά κ. Θωμ. Κοντοβάϊος το ενδιαφέρον των αγροτών του Δήμου Παλαμά για εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων είναι έντονο και εκτίμησε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διατιθέμενων αγροτεμαχίων, αν όχι το σύνολο αυτών θα εκμισθωθεί. «Υπάρχει ενδιαφέρον από τους δημότες μας για να νοικιάσουν εκτάσεις από το Δήμο και να επεκτείνουν τις καλλιέργειές τους και πιστεύω ότι αυτό θα οδηγήσει στην εκμίσθωση όλων των εκτάσεων. Οι διαδικασίες είναι δημόσιες και ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει για κάθε αγροτεμάχιο θα διαμορφωθεί και το τελικό τίμημα. Με βάση την προηγούμενη εμπειρία μας η πλειοψηφία των εκτάσεων εκμισθώνεται στο ύψος του αρχικού τιμήματος, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί διεκδικητές, αλλά υπάρχουν και εκτάσεις που θα φτάσουν να δημοπρατηθούν και σε σχεδόν τριπλάσια τιμή, 110-115 ευρώ το στρέμμα από αγρότες που θα πλειοδοτήσουν κάνοντας την καλύτερη προσφορά.»

Σημειώνεται ότι οι προς εκμίσθωση εκτάσεις, θα καλλιεργηθούν με όποια καλλιέργεια επιθυμεί ο αγρότης που θα την μισθώσει.

Σε κάθε περίπτωση, οι προς εκμίσθωση δημοτικές εκτάσεις αναμένεται να αποφέρουν στο Δήμο Παλαμά ένα σημαντικό έσοδο σε ετήσια βάση.

Το πρόγραμμα των δημοπρατήσεων

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δημοπρατήσεων που πραγματοποιούνται στα αντίστοιχα κοινοτικά καταστήματα έχει ως εξής:

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου: Ιτέα, Λεύκη και Αστρίτσα

Τρίτη 2 Νοεμβρίου: Παλαμάς, Γοργοβίτες, Μάρκο. Η δημοπρασία για τα αγροτεμάχια της Κοινότητας Παλαμά θα γίνει στο κτίριο του ΚΕΓΕ Παλαμά.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου: Άγιος Δημήτριος, Βλοχός, Κοσκινά, Μεταμόρφωση και Ψαθοχώρα

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου: Αγία Τριάδα και Καλογραιανά

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου: Μαραθέα

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου: Προάστιο,

Τρίτη 9 Νοεμβρίου: Πεδινό

Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αποβεί άγονος για κάποια αγροτεμάχια, θα επαναληφθεί σε ημερομηνίες που θα οριστούν εκ νέου από το Δήμο και θα δημοσιευτούν στα κοινοτικά καταστήματα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: