Επαναπροκηρύσσει το διαγωνισμό για 38 ηλεκτρικά ποδήλατα και σύστημα μίσθωσής τους ο Δήμος Καρδίτσας
21 October 2023
LIVE: Το πολεμικό συμβούλιο επιβλέπει τις προετοιμασίες για τη χερσαία επέμβαση στη Γάζα
22 October 2023

Στ. Κασσελάκης: Η προειδοποίηση στην εσωτερική αντιπολίτευση και η σχέση του με την Εκκλησία

Μια μέρα μετά την παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μήνυμα από τις ΗΠΑ έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης προς την εσωτερική «αντιπολίτευση» και σε όσα στελέχη τον αμφισβητούν ανοικτά, διαμηνύοντας πως «όσοι δεν στηρίζουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια του κόμματος».

Ο πρόεδρος του κόμματος σε συνέντευξή του στον Εθνικό Κήρυκα τόνισε ότι «ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη σύγχρονη Αριστερά υπό τη δική μου Προεδρία, η οποία βάσει της ομόφωνης διακήρυξης του κόμματος καλύπτει και το δημοκρατικό κέντρο. Άρα τηρώ πλήρως τη διακήρυξη του κόμματος».

Απαντώντας στα περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «η θέση μου πάντοτε είναι για μία αυτοδύναμη σύγχρονη Αριστερά. Στο βαθμό που υπάρχουν πολιτικές συγκλίσεις με μεγάλη χαρά να συζητήσουμε γι’ αυτές με διαφάνεια».

Ωστόσο, αναφέρθηκε και στην σχέση του με την θρησκεία, καθώς από την αρχή της εμφάνισής του είχε μιλήσει για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Άλλο Πίστη, άλλο ο θεσμός της Εκκλησίας. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει ένας τρόπος να γίνει μία μετάβαση σε αυτονομία της Εκκλησίας από το Κράτος με πλήρη σεβασμό στην Εκκλησία. Είμαι κι εγώ ο ίδιος θρησκευόμενος, όχι ότι αυτό είναι προϋπόθεση για να μπορώ να έχω αξιοπιστία στο θέμα αλλά είναι θέμα δημοκρατίας. Η Εκκλησία είναι ένα μεγάλο μέρος του Πολιτισμού της Ελλάδας και πρέπει να παραμείνει, αλλά πρέπει να αυτονομηθεί».

Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί στις προσευχές που του δίδασκε η γιαγιά του: «Και βέβαια πηγαίνω (σ.σ. στην εκκλησία). Θυμάμαι τις προσευχές που μου δίδασκε η γιαγιά μου η Αλεξάνδρα η Κρητικιά, «Ιησούς Χριστός νικά…» που ακόμα τις κάνω».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: