Δήμος Τεμπών: Αυστηρές κυρώσεις για απόρριψη μπαζών
7 May 2021
Σύγχρονος χλοοτάπητας σε 5 γήπεδα των Τρικάλων από την Περιφέρεια
7 May 2021

Στ. Πέτσας: Κατατίθεται το νομοσχέδιο για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος από το πρωί έχει επαφές με φορείς της Αυτοδιοίκησης στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει και η συζήτηση για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που, όπως τόνισε, «θα κατανείμει σωστά και με πόρους τις αρμοδιότητες ανάμεσα στο κράτος, την περιφέρεια, τους δήμους και την αποκεντρωμενη διοίκηση, για το καλό του πολίτη», ικανοποιώντας το χρόνιο αίτημα της αυτοδιοίκησης για ουσιαστική αποκέντρωση σε πόρους και αρμοδιότητες.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι θα επισκεφθεί στην Κρήτη πληγείσες από τη θεομηνία του περασμένου Νοεμβρίου περιοχές, για τις οποίες υπήρξαν μεμονωμένα αιτήματα αποζημίωσης και δήλωσε έτοιμος να ανακοινώσει ποσά προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πληγές που προκλήθηκαν στις υποδομές.

Επίσης, δήλωσε ότι τα έργα που έχουν δρομολογηθεί αλλά και τα έργα που θα προστεθούν ως αστικές αναπλάσεις, θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, αφήνοντας παράλληλα και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Σε ό,τι αφορά το αντιπλημμυρικό έργο στον Ταυρωνίτη μετά τις καταστροφές που υπέστη, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε -μετά από αίτημα του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη- ότι θα υπογραφεί συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του ποταμού.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: