Το ξέσπασμα του Δημάρχου Ιστιαίας: “Το μόνο που ξέρουν είναι να στέλνουν γελοία μηνύματα για εκκένωση”
8 August 2021
Συγκλονίζει η Εθνική Πόλο – Δίνουν το μισό πριμ στους πυρόπληκτους
8 August 2021

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας από φορείς της Καρδίτσας

Εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχασαν τα πάντα, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης (νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά) στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας (2ος όροφος) από 9/8/2021 μέχρι 12/8/2021 και ώρες 9-11 πμ. και 7-9 μμ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6976434880, 6970914542

Για μια ακόμη φορά φάνηκε η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για αντιπυρική προστασία του λαού και της περιουσίας του.

Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες δεσμεύονται για αποκατάσταση, έργα και υποδομές που μένουν στα λόγια και το μόνο που συνεχίζεται είναι η ίδια πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας.

Είναι στο χέρι του λαού, μέσα από τα σωματεία του, να διεκδικήσει, για να επιβάλει τα αυτονόητα για την ασφάλειά του.

Δεν ξεχνάμε ότι και στην περιοχή μας ζήσαμε τα καταστροφικά αποτελέσματα του «ΙΑΝΟΥ» γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι στα σχέδια της κεντρικής και τοπικής διοίκησης.

Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Τα Σωματεία , οι φορείς να είναι σε ετοιμότητα για την μάχη, τον αγώνα για να μην μείνει κανείς απροστάτευτος την επόμενη ημέρα. Να απαιτήσουμε :

• Χωρίς καμιά καθυστέρηση να παρθούν άμεσα μέτρα , να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

• Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

• Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων από τις πυρκαγιές και τους υπαρκτούς κινδύνους άμεσων αναζωπυρώσεων.

• Να διασφαλιστεί η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις όπως δείχνει η εμπειρία η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.

• Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά του είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος όπως ρυτινοσυλλέκτες και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.

• Η εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, η αποκατάσταση των υποδομών, η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά τους και στα σπίτια τους των πληγέντων, η άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους , απαιτούν άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού δικαίου

Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Καρδίτσας

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ Νομού Καρδίτσας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΥ Καρδίτσας

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας – Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «Αγγελική Φυτσιλή»-Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ)

Η Επιτροπή Πληγέντων Καμινάδων

Πηγή : Karditsalive.net

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: