Πόλη επίδειξης drones η Λάρισα
17 December 2019
Δημήτρης Παπαστεργίου: “Το περιβάλλον δεν θα μας περιμένει για πολύ ακόμη”
17 December 2019

Συγκροτείται φορέας τουριστικής ανάπτυξης Καρδίτσας

Τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο επισκέφτηκαν στο γραφείο του οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κώστα Ζυγογιάννη.
Στόχος της επίσκεψης ήταν να συζητήσουν με το Δήμαρχο τη συγκρότηση φορέα ο οποίος θα ασχολείται με την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Καρδίτσας.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν σε γενικές γραμμές τους στόχους ενός τέτοιου φορέα και συμφώνησαν ότι είναι απολύτως αναγκαίο το όλο σχέδιο να υλοποιηθεί και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.
«Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία της διοίκησης του Επιμελητηρίου στην οποία θα μετάσχουμε και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας είναι ζητούμενο. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Εξάλλου για αυτό και εμείς ως νέα δημοτική αρχή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια.
Η φετινή μας προσπάθεια με το «Μαγεμένο Δάσος» και με τον φωτεινό διάκοσμο έχει ακριβώς αυτή την έννοια: Να βάλουμε την πόλη, τον δήμο και φυσικά ευρύτερα την περιοχή, στο χάρτη των τουριστικών προορισμών.
Με την πρωτοβουλία που παίρνει η διοίκηση του ΕΒΕ Καρδίτσας έρχεται να ενισχύσει και να διευρύνει ακόμη περισσότερο αυτή την προσπάθεια.
Για το λόγο αυτό είναι αυτονόητη η συμμετοχή και η στήριξη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος και συμπλήρωσε ότι η αναπτυξιακή διαδικασία είναι μια διαρκής προσπάθεια που θα πρέπει να γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να πετύχουμε το ζητούμενο.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Ζυγογιάννης από την πλευρά του δήλωσε ότι το Επιμελητήριο είναι τοπικά το κορυφαίο επιχειρηματικό όργανο.
Σε αυτό το πλαίσιο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν την επιχειρηματικότητα της περιοχής και πρόσθεσε: «Η Καρδίτσα με τη λίμνη Πλαστήρα πρωτίστως αλλά και τις λίμνες Σμοκόβου και Στεφανιάδας να παίζουν καθοριστικό ρόλο, με τις ιαματικές πηγές, με την πρωτεύουσα του νομού να είναι σε πανελλαδικό επίπεδο επίκεντρο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ανάπτυξης, με τον μοναδικό φυσικό ορεινό όγκο των Αγράφων και της Αργιθέας και τόσα άλλα που δεν είναι του παρόντος να αναφέρω, έχει μεγάλες προοπτικές να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στον τουριστικό τομέα.
Στην κατεύθυνση αυτή παίρνουμε την πρωτοβουλία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης της, να προχωρήσουμε στην ίδρυση αυτού του φορέα. Θεωρούμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε όλες τις λεπτομέρειες και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας» κατέληξε ο κ. Ζυγογιάννης. Στη συνάντηση εκτός από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο μετείχε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μάττας και από τη διοίκηση του ΕΒΕ οι κκ. Λαμπρόπουλος και Εκίζογλου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: