Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση δια απορρόφησης της ΕΤΕΜ AE από την COSMOS Aluminium AE
9 April 2023
Το δίκαιο, το νόμιμο και η ενημέρωση για το …παντεσπάνι που δεν έγινε από το Δήμαρχο Καρδίτσας
10 April 2023

Συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού -και- στην Εσθονία

H πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας κατέληξε σε συμφωνία με δύο άλλα πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Η Κάλας ανακοίνωσε το Σάββατο, ένα μήνα μετά τις εκλογές, μια συμφωνία μεταξύ του κεντροδεξιού Μεταρρυθμιστικού Κόμματός της, του κεντρώου Κόμματος Εσθονία 200 και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ανέφερε το Associated Press.

«Αυτή η συμφωνία διασφαλίζει ότι η Εσθονία προστατεύεται, ότι μπορούμε να συνεχίσουμε ως ανεξάρτητη και αυτοδύναμη χώρα», δήλωσε η Κάλας σε συνέντευξη Τύπου.

Το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα – το οποίο βρισκόταν στο τιμόνι μιας απερχόμενης κυβέρνησης συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες και το κόμμα της Πατρίδας – κέρδισε άνετα τις εκλογές στις αρχές Μαρτίου. Η Κάλας, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Εσθονίας, αναμένεται να διατηρήσει τη θέση που κατέχει από το 2021.

Το κόμμα της θα έχει επτά υπουργικά χαρτοφυλάκια, σύμφωνα με το AP, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και της άμυνας.

Πρώην ευρωβουλευτής, μακροχρόνια πολέμια του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει αναδειχθεί τον τελευταίο χρόνο ως μία από τις πιο σταθερές υποστηρίκτριες της Ουκρανίας από την Ευρώπη. Η Κάλας δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Σαββάτου ότι η άμυνα και η ασφάλεια θα αποτελέσουν ύψιστες προτεραιότητες για τη νέα κυβέρνηση.

«Πολλά εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία», ανέφερε η πρωθυπουργός. «Ελπίζω λοιπόν η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο και η Ρωσία να επιστρέψει στα εδάφη της», πρόσθεσε.

Η συμφωνία συνασπισμού θα υπογραφεί επίσημα τη Δευτέρα.

Πηγές: AP, Politico

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: