Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι καθηγητές κ.κ.: Αλεξίου Σερ. (ΤΕΦΑΑ – ΑΠΘ), Θώδης Ηλ. (Ιατρικής Παν. Θράκης), Θώδη Χρ. (Ιατρικής Ευρωπαϊκό Παν. Κύπρου), Παπαθανασίου Ηλ. (Λογοθεραπείας Παν. Πατρών), Πέτρου Μιχ. (Πολιτικών Μηχ. & Περιβάλλοντος, Παν. Κύπρου), Πολύζος Σερ. (Μηχ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πολυτεχνείο Θεσσαλίας), Φιλίππου Αν. (Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ) και Ψάρρας Βασ. (Οδοντιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ). Εκ μέρους του Δήμου ήταν ο δήμαρχος Π. Νάνος, ο αντιδήμαρχος Μηλίτσης Αλέξ., η Δημοτική Σύμβουλος Ποδηματά Ι., η ειδική συνεργάτιδα Μ. Ποδηματά και η κ. Χρ. Τσιαμαντά διοικητικό στέλεχος του δήμου.
Τους καθηγητές καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο δήμαρχος, ο οποίος ανέφερε ότι οι δημότες Λίμνης Πλαστήρα – καθηγητές Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελούν πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο. Οι εξειδικευμένες γνώσεις, η εμπειρία, οι γνωριμίες, η επαφή με την καινοτομία και η διεθνής εμπειρία που έχουν οι καθηγητές, δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν ισχυρά εργαλεία για την Ανάπτυξη της Λίμνης Πλαστήρα. Ο δήμαρχος έθεσε υπόψη των καθηγητών το πλαίσιο Ανάπτυξης όπως προκύπτει μέσα από:
Α) Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων με εξασφαλισμένες πιστώσεις 30 εκ ευρώ και ζήτησε την συνδρομή τους με ιδέες και προτάσεις που θα φέρουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.
Β) Την σύνδεση της Λίμνης Πλαστήρα με όλες τις μορφές Εκπαίδευσης, με στόχο η περιοχή να γίνει σημείο αναφοράς για τα παιδιά, τη νεολαία, τους φοιτητές και την επιστημονική κοινότητα Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων.
Γ) Την μετατροπή της Λίμνης Πλαστήρα σε ανοιχτό Κέντρο Περιβαλλοντικής Καινοτομίας, σημείο αναφοράς και επαφής με την Διεθνή πραγματικότητα.
Δ) Την δημιουργία διεθνών θερινών ακαδημιών, καθώς και Σχολείων Ελληνικού Πολιτισμού στις κατασκηνώσεις της Νεράιδας με φιλοξενία νέων και φοιτητών από όλο τον κόσμο.
Ε) Σύνδεση των ανωτέρω με την ανάπτυξη θεματικού τουρισμού και την δημιουργία νέων Τοπόσημων, διεθνώς αναγνωρίσιμων.
Οι καθηγητές χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του δημάρχου και δήλωσαν ότι με τις γνώσεις τους θα συμβάλλουν στην Ανάπτυξη της περιοχής, στηρίζοντας το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να αποδειχθεί βιώσιμο και λειτουργικό, εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας και συνθήκες ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της παραγωγής και της Οικονομίας.
Επίσης έθεσαν ορισμένες προϋποθέσεις και υποδομές που λείπουν για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή, τρόπους προώθησης των τοπικών προϊόντων, βελτίωση οδικού δικτύου, αναβάθμιση ταχύτητας Internet (wifi) κ.α.
Τέλος, όλοι συμφώνησαν στη δημιουργία ενός άτυπου Επιστημονικού Συμβουλίου, με υπο-ομάδες οι οποίες θα δημιουργηθούν σύμφωνα με το γνωστικό αντικείμενο ενός εκάστου καθηγητή και με αντικείμενα:
Α) την Αγροτική Παραγωγής και τον Αγροδιατροφικό Τομέα,
Β) την Δευτερογενή παραγωγή και την μεταποίηση,
Γ) τον Τουρισμό και τον Τριτογενή Τομέα γενικότερα, καθώς και το νέο περιβάλλον που δημιουργείται με τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τις νέες τεχνολογίες και start up υπηρεσίες.
Συντονιστής της προσπάθειας αυτής ορίστηκε ο κ. Σεραφείμ Αλεξίου από το Κρυονέρι, με διοικητική υποστήριξη την κ. Χριστίνα Τσιαμαντά. Η επόμενη συνάντηση θα είναι διαδικτυακή και θα συμμετέχουν άλλοι δέκα καθηγητές, οι οποίοι προσκλήθηκαν, ωστόσο απουσίαζαν, καθότι δεν ήλθαν για Πάσχα στην περιοχή της Λίμνης.