Δ. Παλαμά: Άγονος ο διαγωνισμός για την προμήθεια απορριμματοφόρων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού
4 July 2023
Η. Κασιδιάρης: Ευχετήριο tweet στους Σπαρτιάτες
4 July 2023

Συνάντηση Μακρόν με δημάρχους για τις ταραχές: «Τα χειρότερα πέρασαν»

«Τα χειρότερα με τις ταραχές, πέρασαν» διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων με 241 δημάρχους πόλεων που επλήγησαν από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, μετά τον φόνο του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πάντως « πολύ επιφυλακτικός » σχετικά με την  αποκατάσταση της τάξης και την επάνοδο της ηρεμίας στα προάστεια. «Η κορύφωση έχει περάσει, αλλά είναι  βιώσιμη η επιστροφή στην ηρεμία; Θα είμαι ακόμα πολύ προσεκτικός για τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Αλλά επιτέλους, τα χειρότερα που ζήσαμε τα πρώτα βράδια, πέρασαν», τόνισε ο Μακρόν είπε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε καλέσει στο Ελιζέ περίπου 500 δημάρχους, αλλά ανταποκρίθηκαν οι μισοί. «Κάποιοι από αυτούς δεν θέλησαν να παραστούν και άλλοι δεν μπόρεσαν να έρθουν», αναφέρουν πηγές της προεδρίας.

Ο Μακρόν τόνισε ότι «κορυφαία προτεραιότητα είναι η διαρκής τήρηση της δημοκρατικής τάξης» και εξέφρασε στους δημάρχους «τη στήριξη, την εκτίμηση και την αναγνώριση του Έθνους  για τη δράση τους», τις τελευταίες ημέρες. Ευχαρίστησε επίσης «όλους τους αστυνομικούς, τους χωροφύλακες,τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους πυροσβέστες » για το έργο τους στην αποκατάσταση της τάξης.

Διαβάστε ακόμα:

Ταραχές στη Γαλλία: Στο 1 δισ. το κόστος των καταστροφών

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: