Ψηφιακός εξοπλισμός στα σχολεία της Θεσσαλίας
23 October 2019
Κρέμα Ανάπλασης : Αντιγήρανση, Σύσφιξη, Λεύκανση
24 October 2019

Συναγερμός για το μεταναστευτικό

Πάνω από 5.000 αφίξεις το τελευταίο 15νθήμερο

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση λόγω της έξαρσης του μεταναστευτικού κύματος προς τη χώρα μας από την Τουρκία, αλλά και έπειτα από τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην ενδοχώρα μετά την εφαρμογή του σχεδίου μεταφοράς των αιτούντων άσυλο στις δομές.

Σε αυτό το πλαίσιο, για καλύτερο συντονισμό των διάφορων υπηρεσιών των Υπουργείων που εμπλέκονται στην μετακίνηση και μετεγκατάσταση προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών, αποφασίστηκε να οριστεί ειδικός συντονιστής ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τις τελευταίες 15 ημέρες έφτασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περισσότεροι από 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προχωρά σχέδιο για την μετακίνηση τις επόμενες 3-4 εβδομάδες τουλάχιστον 3.000 ατόμων από τα κέντρα υποδοχής των νησιών εκτός από τους περίπου 800 που μεταφέρθηκαν από Σάμο και Μυτιλήνη, την Τρίτη.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είτε διασώθηκαν από το Λιμενικό είτε αποβιβάστηκαν μόνοι τους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 1.218 άτομα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των μεταναστών που έφτασε στα πέντε νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος ήταν 2.214 άτομα ενώ το διάστημα 7-13 Οκτωβρίου ο αριθμός τους ήταν 1.649 άτομα.

Σημειώνεται ότι ο Οκτώβριος ήταν ο μήνας του 2018 με τις περισσότερες αφίξεις με τους επιτελείς να αγωνιούν για μια παρόμοια εξέλιξη και φέτος με τα νησιά. Ο αριθμός όσων βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας είναι περίπου 34.500.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: