Κρέμα ημέρας με λάδια αντιγήρανσης ❤
28 November 2021
ΠΑΣΟΚ – Ο «πράσινος ήλιος» ξανά στη Χαριλάου Τρικούπη – Τα αποκαλυπτήρια της νέας πρόσοψης
28 November 2021

«Συναισθηματική απιστία»: Τα 5 σημάδια που αποδεικνύουν ότι τη διαπράττετε ακόμη κι αν δεν το παραδέχεστε

Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε ούτε εσείς, αλλά αν συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω ή και όλα μαζί, μάλλον είστε ένοχη.

Έχουμε ξαναγράψει πως κάθε άνθρωπος και κάθε ζευγάρι έχει τα δικά του πιστεύω, τις δικές του νόρμες και τους δικούς του κανόνες επικοινωνίας και λειτουργίας.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα πράγματα που ισχύουν σχεδόν σε κάθε συναναστροφή και σχέση. Αναφορικά με την απιστία, για παράδειγμα, αν έχετε συμφωνήσει πως βρίσκεστε σε μονογαμική σχέση και κοιμηθείτε με κάποιον άλλο κρυφά, τότε έχετε προδώσει το ταίρι σας. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτή η απιστία δεν είναι «απτή» και συμβαίνει στο μυαλό ή στον υπολογιστή μας;

Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε ούτε εσείς, αλλά αν συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω ή και όλα μαζί, μάλλον είστε ένοχη για συναισθηματική απιστία.

Ψάχνετε επιβεβαίωση και προσοχή αλλού

Όταν βρίσκεστε σε μια σχέση, δεν θα έπρεπε να αναζητάτε σε κάποιο άλλο πρόσωπο επιβεβαίωση για τα συναισθήματά σας. Όχι δεν πρόκειται για φιλική στήριξη. Αγαπάτε τους φίλους σας, αλλά η συναισθηματική ασφάλεια και η επιβεβαίωση που σας προσφέρουν είναι διαφορετικού τύπου. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα όρια σε κάθε σχέση.

Αν, ενώ βρίσκεστε σε μια ερωτική σχέση, αναζητάτε ή χρειάζεστε συναισθηματική επιβεβαίωση από κάποιο άλλο άτομο, τότε ίσως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη σχέση σας. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για κάτι άλλο. Ξεκαθαρίστε τα πράγματα μέσα σας και στο άτομο που έχετε απέναντί σας και προχωρήστε αναλόγως της ζωή σας.

Κρύβετε την επικοινωνία από το ταίρι σας

Αν κρατάτε κρυφές τις επαφές σας με κάποιον από το άλλο σας μισό, τότε έχετε ξεπεράσει κάποιο όριο. Όχι δεν προτείνουμε να λετε τα πάντα στον σύντροφό σας, αλλά όταν πρόκειται για μια επικοινωνία η οποία κρατά καιρό, ενέχει υποψία φλερτ ή σας κάνει να νιώθετε πιο ξεχωριστή (η επιβεβαίωση που λέγαμε πιο πάνω), τότε δεν είστε και απόλυτα αληθινή απέναντί του. Για να κρύβετε αυτή την επαφή είτε η σχέση σας δεν είναι υγιής είτε η σχέση σας με το άλλο άτομο δεν είναι ειλικρινής και υγιής.

Ανοίγεστε πολύ στο άτομο με το οποίο συνομιλείτε

Η σχέση σας προχωρά και γίνεται διαρκώς πιο βαθιά. Αποκαλύπτετε πτυχές του εαυτού σας που ίσως κανείς δεν ξέρει. Νιώθετε πολύ οικεία και όσο αυτό μεγαλώνει τόσο εσείς δένεστε. Ρόλο σε αυτό παίζει και το γεγονός ότι κρύβετε αυτή την επικοινωνία από το ταίρι σας, ίσως και από τους υπόλοιπους φίλους σας. Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι εξελίσσεται πέρα από τη φιλία και, επειδή γνωρίζετε ότι δεν είναι κάτι αθώο, το κρύβετε.

Η γλώσσα που χρησιμοποιείτε ξεπερνά τα φιλικά όρια

Φλερτάρετε, παραδέχεστε πως ο συνομιλητής σας σάς λείπει και αποκαλύπτετε στιγμές από την τωρινή σας σχέση, χωρίς να το θέλει ο σύντροφός σας. Δώστε προσοχή σε αυτά που λέτε και παρατηρήστε αν σας οδηγούν σε κάτι περισσότερο από μια απλή, φιλική επικοινωνία. Αν δεν θέλετε να εξελιχθεί διαφορετικά, τότε πρέπει να το ξεκαθαρίσετε. Σκέψου τι σήματα δίνετε στο άλλο άτομο και τι στον σύντροφό σας, ειδικά αν του κρύβετε αυτή την επικοινωνία.

Έχετε συναισθήματα (όχι φιλικά) για τον άλλο

Τίποτα πιο ξεκάθαρο. Τον σκέφτεστε και φαντάζεστε πώς θα ήταν να είστε ζευγάρι. Είστε ανοιχτή σε αυτό που έχετε φτιάξει στο μυαλό σας και βλέπετε τη σπίθα να ξυπνά. Από τη δική σας πλευρά, γιατί μπορεί να μην υπάρχει αντίστοιχη ανταπόκριση από την άλλη. Ωστόσο, σκεφτείτε τις ερωτικές, αποκλειστικές, σχέσεις σαν πλοία στη θάλασσα. Θα δείτε πολλούς φάρους, αλλά μόνο ένας είναι εκείνος που θα σας οδηγεί.

marieclaire.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: