Λέσβος: Νέα δόνηση 4,7 Ρίχτερ, μικροζημιές και πτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο
7 January 2023
Ryanair: Ακυρώσεις πτήσεων στο Βέλγιο λόγω απεργίας εργαζομένων
7 January 2023

Συνεχίζουν με τον νέο ανάδοχο οι εργαζόμενοι στη φύλαξη του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Στις θέσεις τους και μετά την ανάληψη της φύλαξης του Νοσοκομείου Καρδίτσας από ιδιωτική εταιρεία, παραμένουν οι πρώην συμβασιούχοι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού μας ιδρύματος σ’ αυτό τον τομέα.

Πρόκειται για 8 άτομα που εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ανανεώνονταν συνεχώς από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου βρισκόταν σε εξέλιξη, καθώς προέκυψαν στην πορεία της προσφυγές και διαδικαστικά ζητήματα. Η τελευταία τρίμηνη παράτασή της σύμβασής τους με το νοσηλευτικό μας ίδρυμα  στις 31 του περασμένου Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε πρόωρα, ένα μήνα μετά, καθώς από την 1η Δεκεμβρίου ενεργοποιήθηκε η σύμβαση του ιδρύματος με την ιδιωτική εταιρεία που αναδείχθηκε οριστική μειοδότρια του διαγωνισμού αναλαμβάνοντας τη φύλαξη και τον έλεγχο των κτιριακών εγκαταστάσεων και των εξωτερικών χώρων του Νοσοκομείου σε καθημερινή βάση σε 8ωρες βάρδιες (6.00 -14.00, 14.00-22.00 και 22.00 -6.00) με 2 άτομα  σε κάθε βάρδια όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Έπειτα και από παρέμβαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς τους εκπροσώπους της εταιρείας υπέρ της διατήρησης των εργαζομένων στις θέσεις των φυλάκων, -καθώς η μέχρι τότε εργασία τους και η γενικότερη παρουσία τους αξιολογούνταν θετικά-, η ανάδοχος εταιρεία κάλεσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν αρχικά μια σύμβαση 3μηνης διάρκειας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να αξιολογήσει και η ίδια το επίπεδο της εργασίας τους με προοπτική να υπάρξει και συνέχεια στη συνεργασία τους.

Έτσι οι 8 φύλακες του Νοσοκομείου Καρδίτσας βάση των νέων συμβάσεων τους παραμένουν στη θέση τους τουλάχιστον μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε με την Διοικήτρια κ. Μ. Κουτσιούμπα  να παραμένει θετική για την περαιτέρω παραμονή τους στις θέσεις τους λόγω προσφοράς, αλλά και επιθυμίας να υπάρξει «εργασιακή ειρήνη».

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που επιδιώκουν και οι δύο πλευρές (Νοσοκομείο και ανάδοχος), η επιθυμία αυτή αναμένεται να εκφραστεί ξανά από τη Διοίκηση με την μορφή …παραίνεσης προς την εταιρεία, ώστε στο τέλος του τριμήνου να υπάρξει 9μηνη παράταση των συμβάσεων, μέχρι δηλαδή τις 30/11/23, όπου η Διοίκηση του Νοσοκομείου ύστερα από έγγραφη γνωμοδότηση του Προϊστάμενου του τμήματος Επιστασίας, θα αποφασίσει να  ενεργοποιήσει  ή όχι το δικαίωμά της  να παρατείνει με μονομερή απόφασή της τη σύμβαση ανάθεσης της φύλαξης στην εταιρεία για ένα ακόμα έτος.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: