Συστατικά:
2 φλιτζάνια Καθαρό Σιρόπι Σφενδάμου ή μισό κιλό καστανής ζάχαρης.
Μισό κιλό κόκκινα ή μωβ κρεμμύδια.
6 φλιτζάνια/ 1,5 λίτρο νερού.
2 λεμόνια μετρίου μεγέθους
7 κουταλιές της σούπας βιολογικό μέλι
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε το καθαρό σιρόπι σφενδάμου και προθερμάνετέ το σε μέτρια φωτιά (Εάν χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη – πάρτε ένα μεγάλο τηγάνι και προθερμάνετε την καστανή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε συνέχεια μέχρις ότου να «πετύχετε» ένα χρυσαφί χρώμα). Στη συνέχεια, προσθέστε τα κρεμμύδια που έχετε ψιλοκόψει προηγουμένως, ζεστάνετε για μερικά λεπτά, και προσθέστε το νερό.
Βράστε το μίγμα σε μέτρια φωτιά ούτως ώστε το νερό να πέσει περισσότερο από ένα τρίτο. Αφήστε το για λίγο να κρυώσει. Στο μεταξύ, στύψτε χυμό από λεμόνια, και αφήστε τον χυμό λεμονιού στην άκρη. Προσθέστε το μέλι και το χυμό λεμονιού στο μίγμα, και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το για ένα βράδυ, και το πρωί στραγγίξτε το υγρό και διατηρήστε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
Καταναλώστε μία κουταλιά της σούπας πριν από κάθε γεύμα. Τα παιδιά θα πρέπει να πίνουν μία κουταλιά του γλυκού πριν από κάθε γεύμα.