Έ, γείτονα! Ρώτησέ με, αν χρειάζομαι βοήθεια. Ίσως ντρέπομαι να στη ζητήσω.
3 February 2021
Αρνητικά όλα τα rapid tests σε Μαγούλα και ΕΠΑΛ Μουζακίου
4 February 2021

Συνταγή για να φτιάξετε κεραλοιφή για το πρόσωπο

Οι ευεργετικές ιδιότητες και οι χρήσεις της κεραλοιφής προσώπου

Η χρήση της κεραλοιφής στο πρόσωπο έχει πολλά οφέλη για την επιδερμίδα. Ας δούμε αναλυτικότερα ποιες είναι οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες της.

  • Χάρη στην ικανότητα του κεριού μέλισσας να έλκει και να συγκρατεί τα μόρια του νερού, η κεραλοιφή μπορεί να χαρίσει στο πρόσωπο βαθειά ενυδάτωση, κάνοντας το να δείχνει νεανικό, χωρίς όμως να φράσσει του πόρους του.
  • Παράλληλα αντιμετωπίζει την ξηροδερμία στο πρόσωπο, ελέγχει τη λιπαρότητα του και επουλώνει τα σκασμένα χείλη.
  • Ένα ενυδατωμένο πρόσωπο είναι πολύ απαλό και έχει μεγαλύτερη σφριγηλότητα και ελαστικότητα. Γι’ αυτό, μπορείτε αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε και ως κρέμα ημέρας ή νύχτας.
  • Το κερί της μέλισσας είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην δημιουργία κολλαγόνουεπουλώνει ουλές και αναζωογονεί το δέρμα, βελτιώνοντας παράλληλα την ενυδάτωση του και απολεπίζοντας το.
  • Διαθέτει αντιγηραντική και επουλωτική δράση που βοηθά στην αντιμετώπιση των ρυτίδων και επαναφέρει στο δέρμα τη χαμένη του λάμψη και ζωντάνια.
  • Έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακμής και οποιουδήποτε άλλου ερεθισμού, όπως το έκζεμα ή ο επιχείλιος έρπης, καταπολεμώντας την κοκκινίλα και το πρήξιμο.
  • Προστατεύει την επιδερμίδα από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες δημιουργώντας ένα λεπτό φιλμ που την αφήνει να αναπνεύσει. Έτσι αντιμετωπίζει την φθορά που προκαλεί ο ήλιος, οι ρύποι κλπ και αποτρέπει την εμφάνιση ελεύθερων ριζών.
  • Αντιμετωπίζει τις πανάδες και τις δυσχρωμίες, χάρη στις λευκαντικές ιδιότητες της.

Γενικά είναι υποαλλεργική και θεωρείται ιδανική επιλογή για άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα. Ωστόσο, συνίσταται πριν την χρήση της να κάνετε ένα τεστ σε ένα μικρό κομμάτι του χεριού σας, διότι υπάρχουν και σπάνιες περιπτώσεις που παρουσιάζεται κάποιου είδους αλλεργία. Αν μετά από 24-48 ώρες δεν έχετε δει κάποια ανεπιθύμητη ένδειξη, όπως φαγούρα, ερεθισμός κλπ, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και στο πρόσωπο σας.

Η παραδοσιακή κηραλοιφή έχει δυο βασικά συστατικά, το κερί μέλισσας και το ελαιόλαδο. Μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο χαρίζοντας του πλούσια ενυδάτωση, προστατεύοντας το από την περιβαλλοντική ρύπανση και προλαμβάνοντας τη γήρανση του.

Η συνταγή για να την φτιάξετε είναι η παρακάτω:

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής: Τοποθετήστε το μελισσοκέρι σε μπεν μαρί και λιώστε το. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά τα δυο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και αφήστε το να κρυώσει πριν την χρήση. Η τελική μορφή του θα είναι μια κρεμώδης πάστα.

Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με την ίδια ποσότητα από αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας. Η κεραλοιφή σας θα είναι και πάλι πολύ ενυδατική και μαλακτική.

Από εκεί και πέρα, βασισμένη πάνω στην παραδοσιακή συνταγή, μπορείτε να δημιουργήσετε παραλλαγές που εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές ιδιότητες και άλλων φυσικών προϊόντων. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μια πιο εξειδικευμένη κηραλοιφή προσώπου για προβλήματα όπως πανάδες, ξηροδερμία, ρυτίδες, σύσφιξη και πολλά ακόμη.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: