Δυτική Όχθη: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό
5 August 2023
Κίνα: 147 νεκροί ή αγνοούμενοι από βροχές ιστορικής σφοδρότητας
5 August 2023

Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα: Κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στον αιολικά

Σε πρόταση κειμένου προς τις Γ.Σ. και τα Δ.Σ. των φορέων στη βάση της απόφασης της σύσκεψης που συγκάλεσε την Πέμπτη 3 Αυγούστου στο Εργατικό Κεντρο προχώρησε το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα. Στη σχετική εισήγηση αναφέρονται τα εξής:

Κατά τη σημερινή (03/08) σύσκεψη φορέων στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας αποφασίστηκε το παρακάτω κείμενο, όπως αυτό τεθεί προς ψήφιση των Γ.Σ. και τα Δ.Σ. των μαζικών φορέων του κινήματος:

Η πρόσφατη εξέλιξη της έγκρισης της τροποποίησης της Α.Ε.Π.Ο. του έργου: ‘’Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) Ισχύος 41,4 MW (9 Α/Γ) στη Θέση ’ΖΥΓΟΥΡΟΛΙΒΑΔΟ – ΠΑΛΙΟ ΜΑΝΔΡΙ’ και Συνοδά Υποστηρικτικά Έργα’’, δεν αποτελεί μια απρόσμενη εξέλιξη, αλλά μια ακόμη ένδειξη του μέρους με το οποίο συντάσσεται η αστική δικαιοσύνη, ειδικά όταν πρόκειται να διασφαλίσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Για μια ακόμη φορά, κυβέρνηση και αστική δικαιοσύνη, καταμεσίς του καλοκαιριού, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία οι καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα κατακαίουν τεράστιες δασικές εκτάσεις αλλά και λαϊκές περιουσίες, δίνουν το πράσινο φως για να συνεχιστεί το έγκλημα σε βάρος του λαού, που αφορά την παράδοση της ενέργειας και του φυσικού πλούτου στα μονοπώλια του κλάδου, στα πλαίσια της στρατηγικής της πράσινης ανάπτυξης, τη στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες χρυσοπληρώνουν το ρεύμα και ετοιμάζονται για τη νέα «βαρυχειμωνιά» που έρχεται.

Τη στιγμή ολόκληρες περιοχές, απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας, αποδεικνύονται παντελώς απροστάτευτες λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού και εξοπλισμού για αντιπυρική θωράκιση και τη δασοπροστασία, με 470.000 στρέμματα να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγες ημέρες, το Υ.Π.ΕΝ. δίνει την έγκριση, στα κοράκια των Α.Π.Ε., να προχωρήσουν στο περιβαλλοντικό και ενεργειακό τους έγκλημα στα Άγραφα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι αυτό το κράτος είναι εχθρικό για τις ανάγκες του λαού αφού δεν κάνει προσλήψεις στην πυροσβεστική και στα δασαρχεία αλλά το σημαντικότερο δεν παίρνει μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Αντίθετα είναι ικανότατο για να προχωρήσουν τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων με ταχύτατες διαδικασίες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος, της παράδοσης χιλιάδων στρεμμάτων δασών και προστατευόμενων περιοχών στους επιχειρηματικούς ομίλους της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης» των ΑΠΕ, με κατασκευή μεγάλων αιολικών αλλά και μικρών Υ/Η έργων, όπως αυτό που κατασκευάζεται στον Κερασιώτη αλλά κι αυτό που σχεδιάζεται στον Καριτσιώτη, αλλά και στους τουριστικούς ομίλους και τους μεγαλοκατασκευαστές, την οποία υπηρέτησαν και υπηρετούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), στη βάση των πολιτικών της Ε.Ε. την οποία επί της ουσίας, από κάθε πόστο, στηρίζουν, στέλνοντας ακόμη και τα ΜΑΤ να επιτεθούν σε όσους αγωνίζονται ενάντια σε λαϊκές κατοικίες που πλειστηριάζονται αλλά ακόμη και σε όσους αγωνίζονται ενάντια στο συγκεκριμένο έγκλημα, όπως έχει γίνει και κατά το παρελθόν.

Όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα, με το λαό και τους φορείς του κινήματος θα βάλουμε φρένο στα σχέδια κυβέρνησης Ε.Ε. και κεφαλαίου και θα σταθούμε εμπόδιο ενάντια στο ξεπούλημα της ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο και την υποβάθμιση του φυσικού μας περιβάλλοντος. Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από πολύμορφους αλλά κυρίως μαζικούς αγώνες, μετρήσαμε κατακτήσεις, έτσι και τώρα θα μας βρούνε μπροστά τους και για μια ακόμη φορά, θα βγούμε νικητές.

Τα σωματεία και οι λαϊκοί και πολιτιστικοί φορείς της περιοχής να ετοιμάσουν την αγωνιστική απάντησή τους!
Μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδια ξεπουλήματος ενέργειας και φυσικού περιβάλλοντος σε μια χούφτα παράσιτα κατασκευαστικού και ενεργειακού κλάδου
Για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων!

Απαιτούμε- Διεκδικούμε:
•Όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην παράδοση των Αγράφων για τα κέρδη των μονοπωλίων. Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες, άμεση ανάκληση των αδειών για ΑΠΕ στην περιοχή.
•Η κυβέρνηση να πάρει πίσω όλους τους αντιπεριβαλλοντικούς νόμους που δίνουν γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
•Την κατάργηση των “πράσινων” τελών ΑΠΕ και άμεση μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος.
•Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και στο κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων.
•Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
•Μείωση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του πετρελαίου.
•Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να υλοποιηθεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.
•Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο για να μπορέσουν οι αγρότες να εξασφαλίσουν τη σοδειά τους.
•Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και στο οδικό, στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, όχι με προσωρινά μπαλώματα. Να παρθούν μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης και της ποιότητας του νερού στις περιοχές όπου εμφανίζονται ακόμα προβλήματα.

Καλούμε σε:
•Συντονισμό των φορέων της περιοχής, απέναντι στο νέο επιχειρούμενο έγκλημα ενάντια στο φυσικό μας πλούτο και τις ζωές μας
•Οι μαζικοί φορείς της περιοχής (σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι) να πάρουν άμεσα αποφάσεις καταδίκης της συγκεκριμένης εξέλιξης αλλά και συνολικότερα αυτής της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της ενέργειας και τοποθέτησης αιολικών σε κάθε κορυφογραμμή της χώρας
•Παράσταση διαμαρτυρίας- ενημέρωση την Κυριακή 20/08 στη Λίμνη Πλαστήρα σε μέρος και ώρα που θα προταθεί από τα Δ.Σ. των φορέων που συμμετέχουν
•Κλιμακώνουμε τη δράση μας με πολύμορφες κινητοποιήσεις όλο το επόμενο διάστημα

Σε αυτό τον αγώνα κανείς να μη μείνει μόνος. Ένας για όλους και όλοι για έναν!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΆΓΡΑΦΑ

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: