Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ε65 λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων (Τετάρτη 24/01)
24 January 2024
Femme Forward: Δωρεάν εκπαίδευση 40 γυναικών στο cloud computing
24 January 2024

Συντριβή ρωσικού μεταγωγικού στο Μπέλγκοροντ: «Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες» – Την Ουκρανία «δείχνει» η Μόσχα

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους Ilyushin Il-76 που κατέπεσε σήμερα το πρωί στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, όπως γνωστοποίησε ο τοπικός αξιωματούχος Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

«Όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν» έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram, προσθέτοντας πως το στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σε χωράφι. Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μετέδωσαν πως στο αεροσκάφος επέβαιναν 74 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 65 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου, που μεταφέρονταν στην περιοχή εν όψει ανταλλαγής αιχμαλώτων.

(REUTERS)

Η στιγμή της συντριβής

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν ένα μεγάλο αεροσκάφος να χάνει ύψος και να τυλίγεται στις φλόγες.

«Σκότωσαν τους δικούς τους στρατιώτες»

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι κατέρριψε το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος. «Σκότωσαν τους δικούς τους στρατιώτες, τις μητέρες τους, τα παιδιά τους που τους περίμεναν», ανέφερε ο Βιάτσεσλαβ Βολόντιν. «Σκότωσαν τους πιλότους μας που πραγματοποιούσαν ανθρωπιστική αποστολή (…) με αμερικανικούς και γερμανικούς πυραύλους», πρόσθεσε.

Ρώσος βουλευτής: «Καταρρίφθηκε από τρεις πυραύλους»

Με τη σειρά του, ο βουλευτής και απόστρατος στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ δήλωσε ότι το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il- 76 καταρρίφθηκε από τρεις πυραύλους που έχει προσφέρει η Δύση στην Ουκρανία. Χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφορίας αυτής, ο Καρταπόλοφ πρόσθεσε ότι οι ερευνητές θα ανακαλύψουν αν οι πύραυλοι αυτοί ήταν Patriot ή IRIS-T.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η ρωσική προεδρία είναι ενήμερη για τη συντριβή, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια της συντριβής.

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, έχει γίνει στόχος ουκρανικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης πυραυλικής επίθεσης τον Δεκέμβριο που στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: