Ελληνικό: Κάθε ημέρα και πιο κοντά η δημιουργία της νέας πόλης
20 March 2023
«Τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία»: Το μεγαλύτερο ψέμα των πλουσίων
21 March 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα σύγκλησης της διαρκούς επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για τη σύμβαση του ΙΣΝ

Αίτημα σύγκλησης της διαρκούς επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τη θεσμική ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας από το υπουργείο Υγείας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υπόθεση κατασκευής τριών νοσοκομείων από το ΙΣΝ στην Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και την Σπάρτη κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για «ναυάγιο» στην υλοποίηση της σύμβασης- δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με το ελληνικό Δημόσιο, που αφορά την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων του ΕΣΥ (Κομοτηνής, Παίδων Θεσσαλονίκης, Σπάρτης). Αναφέρει ότι στο διάστημα μετά την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, εκτός από το ίδιο το ΙΣΝ, δεν υπήρξε καμιά κυβερνητική πρωτοβουλία επίσημης ενημέρωσης της Βουλής και των πολιτών για τους λόγους που οδήγησαν στο αδιέξοδο και για τις ενδεδειγμένες ενέργειες από δω και πέρα.

Επειδή – όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – οι τοπικές κοινωνίες της Ροδόπης, της Θεσσαλονίκης και της Λακωνίας είναι σε μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια για την τύχη των νέων νοσοκομείων και επειδή η ματαίωση αυτών των έργων δεν είναι ιδιωτική υπόθεση αλλά μείζον πολιτικό ζήτημα, ζητεί την σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής για το θέμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: