Οριστικός ανάδοχος για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού Κ/Χ στο Δήμο Παλαμά
26 September 2023
Αλ. Τσίπρας: Στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης
26 September 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση με αλλαγές προσώπων, δυσθυμία και εσωκομματικές έριδες

Σε φάση αναδιάταξης δυνάμεων και προσώπων βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα σελίδα που άνοιξε για το κόμμα η ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήδη από χθες που ο νέος πρόεδρος έκανε την επίσημη πρώτη του εμφάνιση στην Κουμουνδούρου έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του, βρίσκονται σε εξέλιξη ζυμώσεις με στόχο την συγκρότηση της «ομάδας κρούσης» που θα πλαισιώσει τον Στέφανο Κασσελάκη στην επανεκκίνηση που επιχειρεί στο κόμμα.

Μετά από συνάντηση που είχαν ο κ. Κασσελάκης και ο Σωκράτης Φάμελλος το πρωί στη Βουλή, επισφραγίστηκε ότι ο τελευταίος παραμένει στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κίνηση που σηματοδοτεί μία διάθεση να τηρηθούν οι ισορροπίες, αλλά και να διασφαλιστεί η συνέχεια του στίγματος που έχει δώσει η ηγεσία της Κ.Ο. στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπενθυμιζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν οι πρώτες αλλαγές προσώπων σε θέσεις-«κλειδιά», με τον Γιώργο Τσίπρα να τοποθετείται διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αντικαθιστώντας τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Μανώλη Καπνισάκη να αναλαμβάνει διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πεδίο της επικοινωνίας, ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να αντικαταστησει τον εκπρόσωπο Τύπου Στέργιο Καλπάκη, με τη δημοσιογράφο και πρώην βουλευτη Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη, ένα από τα πρώτα στελέχη που υποστήριξαν την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Έφη Αχτσιόγλου σε Στέφανο Κασσελάκη: Προσωπική μου απόφαση να μην αναλάβω κάποια θέση

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ονοματολογία για μία σειρά από στελέχη όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Νίκος Παππάς, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Νικόλαος Φαραντούρης και ο Χάρης Μαμουλάκης, που φέρεται να προορίζονται για κομβικές θέσεις ή τομείς ευθύνης.

Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν έχουν φέρει νέες γκρίνιες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στελέχη να εκφράζουν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιήθηκαν οι αλλαγές αυτές.

Ο Νίκος Φίλης σε δηλώσεις του στον Ant1 έκανε λόγο για «επικίνδυνα βήματα» εκφράζοντας την ενόχλησή του για το γεγονός ότι «χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο Διευθυντής της Κ.Ο. και ο εκπρόσωπος Τύπου».

Ενδεικτική ήταν και η ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος στηλίτευσε το γεγονός ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την «εκπαραθύρωσή του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» και ότι «κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας».

Σημειώνεται ότι τόσο ο κ. Καλπάκης, όσο και ο κ. Θεοχαρόπουλος με αναρτήσεις τους στα social media ανέφεραν πως πληροφορήθηκαν μέσω διαδικτύου για την αντικατάστασή τους.

Το συγκρουσιακό κλίμα τροφοδοτούν την ίδια ώρα νέες τοποθετήσεις στελεχών, που ρίχνουν νερό στον μύλο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Ο Νίκος Φίλης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον νέο πρόεδρο του κόμματος, ενώ έστρεψε τα βέλη του και στον Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη προσομοιάζει με αυτή του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία και παραπέμπει σε «ύφος Τραμπ» ενώ καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη πως «ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει έχει μια δυσανεξία».

Ανταποδίδοντας τα πυρά, η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη σχολίασε πως «ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα της οποίας ήταν μέλος, και στον ΣΥΡΙΖΑ». «Αν δεν γίνονταν αλλαγές δεν θα ήμασταν ένα κόμμα της Αριστεράς και της προόδου, αλλά θα ήμασταν ένα κόμμα της συντήρησης», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε πως «χρειαζόμαστε μια Αριστερά της πράξης και της εφαρμογής».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: