Πάνω από 50.000 νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία από τον σεισμό
25 February 2023
Μείον 261 θέσεις στο ισοζύγιο μισθωτής εργασίας τον Ιανουάριο στο ν. Καρδίτσας
25 February 2023

Συσπειρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ η δικαστική απόφαση κατά του Νίκου Παππά

Συσπείρωση στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η καταδίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά από το ειδικό δικαστήριο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος με πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος να στηρίζουν άμεσα και αναφανδόν τον πρώην υπουργό καταγγέλλοντας πολιτική μεθόδευση και άδικη απόφαση λίγες ημέρες προ της προκήρυξης βουλευτικών εκλογών.

Η κατάληξη της δίωξης του κ. Παππά αντιμετωπίστηκε με μία φωνή από τον ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται να γεφυρώνει παλιές διαφωνίες εντός του κόμματος καθώς εκλαμβάνεται ως κατάληξη μιας πολιτικής μεθόδευσης της κυβέρνησης. Ορισμένοι μάλιστα στην Κουμουνδούρου θεωρούν πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ακόμη και ρεύμα υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Παππάς καθώς το σύνολο του κόμματος εκτιμά ότι διώχθηκε για πολιτικούς λόγους.

Τσακαλώτος: διώκεται ο μόνος υπουργός που έβαλε τα κανάλια να πληρώσουν

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί ήταν οι άμεσες δηλώσεις στήριξης ακόμη και από εσωκομματικούς αντιπάλους του με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος κατήγγειλε ότι καταλογίσθηκε παράβαση καθήκοντος στον υπουργό «που έβαλε τα κανάλια να πληρώσουν» μετά από τρεις δεκαετίες. «Με ξεπερνάει το γεγονός ότι για 30 χρόνια υπουργοί των κυβερνήσεων είχαν υποχρέωση να βγάλουν τις άδειες, δεν το έκαναν και κανένας δεν τους πήγε για παράβαση καθήκοντος» είπε ο κ. Τσακαλώτος και συμπλήρωσε ότι «ο μόνος υπουργός που έβαλε τα κανάλια να πληρώσουν για να έχουν άδειες, πάει για παράβαση καθήκοντος». «Αυτό νομίζω θέτει πολλά ερωτηματικά. Νομίζω η δικαιοσύνη είναι μια εξουσία, στην οποία μπορούμε να ασκήσουμε κριτική και αυτή είναι η δική μου» δήλωσε στο ίδιο πνεύμα.

Φίλης: ο Παππάς καταδικάστηκε όχι επειδή παρέβη, αλλά επειδή έπραξε το καθήκον του

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος στο παρελθόν είχε έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με τον κ. Παππά. «Προκαλεί αρνητική έκπληξη η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Ο Νίκος Παππάς καταδικάστηκε όχι επειδή παρέβη, αλλά επειδή έπραξε το καθήκον του. Επειδή επιχείρησε να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και να καταβάλουν ολιγάρχες στα δημόσια ταμεία χρήματα, για το δημόσιο αγαθό που αξιοποιούν και κερδίζουν» ανέφερε ο κ. Φίλης και σημείωσε ότι «δεν κατηγορήθηκαν, ούτε δικάστηκαν ποτέ όσοι βρέθηκαν στη θέση του και δεν έπραξαν το οφειλόμενο». Επέτρεψαν και επιτρέπουν αντίθετα, την ασυδοσία, επί ζημία του δημοσίου. Που αντί να εισπράξουν, χρηματοδοτούν. Καταλόγισε δε στους δικαστές ότι προχώρησαν, «στην καταδίκη του Παππά, λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, πετώντας στα σκουπίδια την τεκμηριωμένη πλήρως απαλλακτική εισήγηση της Εισαγγελέως». «Αν ήταν τόσο ανεπαρκής, μήπως… διωχθεί κιόλας όπως η Τουλουπάκη;» διερωτήθηκε σκωπτικά.

«Θα κριθεί από το λαό, όχι από πολιτική δίωξη»

Υπενθυμίζεται ότι η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, επιβεβαίωσε ότι ο κ. Παππάς θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Μάλιστα στην Κουμουνδούρου επικρατεί η άποψη ότι προφανώς και θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια ο κ. Παππάς όπως έχει ανακοινωθεί καθώς «θα κριθεί από το λαό και όχι βάσει μίας πολιτικής δίωξης και μίας άδικης απόφασης».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: