Νύχτα επαγρύπνησης ενώ επελαύνει η κακοκαιρία – Πώς θα εξελιχθεί
20 April 2024
Νύχτα επαγρύπνησης ενώ εξελίσσεται η κακοκαιρία – Πώς θα κινηθεί
20 April 2024

Σφοδρή βροχόπτωση στην Καρδίτσα μετά τις 8 μ.μ. της Παρασκευής (+Φωτο)

Ιδιαίτερα σφοδρή ένταση είχε η καταιγίδα που επηρέασε τοπικά την Καρδίτσα λίγο μετά τις 8 μ.μ. της Παρασκευής (19/4)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net μέσα σε λίγη ώρα δρόμοι πλημμύρισαν με το αποχευτικό σύστημα της πόλης να μην μπορεί να διώξει τα νερά. Αυτό είχε ως επακόλουθο σε πάρα πολλά σημεία στο κέντρο της τα νερά να λιμνάζουν.

Σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σωτ. Αντωνίου μας τόνισε ότι αναφέρθηκαν προβλήματα από πολίτες ωστόσο δεν οφείλονται σε ακάθαρτα φρεάτια αλλά στην ραγδαιότητα του φαινομένου.

Σημειώνουμε ότι μέχρι 21.30 είχαν καταγραφεί από τον μετεωρολογικό σταθμό της πόλης περί τα 70 χιλιοστά βροχής με περίπου 50 χιλιοστά να σημειώνονται περίπου σε μία ώρα.

Μετά τις 21.30 έχει μειωθεί σημαντικά η βροχόπτωση και τα στάσιμα νερά αρχίζουν να μειώνονται πλέον…

Κάποια καταστήματα και υπόγεια (στην οδό Βασιαρδάνη αλλά και αλλού) φαίνεται ότι έχουν δεχθεί νερά κατά την ώρα της κορύφωσης του φαινομένου.

Για άλλη μια φορά πολλοί καταστηματάρχες αλλά και ιδιοκτήτες σπιτιών προχώρησαν σε πρόχειρα οχυρωματικά έργα για την αποφυγή των νερών από το εσωτερικό καταστημάτων αλλά και οικιών.

Από την Π.Υ. Καρδίτσας μέχρι ώρα 22.30 δεν απαιτήθηκαν ενέργειες για απαντλήσεις υδάτων

Στα 85 χιλιοστά η βροχόπτωση μέσα στην Καρδίτσα περί ώρα 22.30 (πρώτη περιοχή σε υετό σε όλη τη χώρα σύμφωνα με το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου).

O Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ

Ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ κ. Αχ. Ζαγορίτης μιλώντας στο KarditsaLive.Net μας ανέφερε ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν το διάστημα που η βροχόπτωση είχε τη μέγιστη ένταση και οφείλονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία στην ραγδαιότητά της και όχι σε βουλωμένα φρεάτια, σε ακραίες εντάσεις ξεπερνάται η απορροφητική δυνατότητα του δικτύου, κάτι που συνέβη και στον Daniel. Το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ βρίσκεται σε επιφυλακή με 2 αποφρακτικά μηχανήματα και 2 οχήματα με συνεργεία υπαλλήλων που ελέγχουν και παρεμβαίνουν σε σημεία όπου συσσωρεύτηκαν νερά το διάστημα της κλιμάκωσης του φαινομένου, τα οποία όπως διαπιστώθηκε δεν οφείλονταν σε εμφράξεις φρεατίων και υποχώρησαν όταν μειώθηκε η έντασή του και μπόρεσε το δίκτυο να τα απορροφήσει.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%86%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%AE-%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%8C%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CF%82-8-%CE%BC-%CE%BC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: