Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Η «εκρηκτική» πρώτη μέρα και τα επόμενα βήματα
12 November 2023
Νετανιάχου: Να μην αναλάβει την διοίκηση της Γάζας η Παλαιστινιακή Αρχή μετά τον πόλεμο
12 November 2023

Σχέδιο για επέκταση της συνεργασίας ΕΣΕΚ – Δήμου Καρδίτσας στη θέρμανση σχολείων και δημοτικών κτιρίων

Με πέλετ που προέρχονται από υπολείμματα καφέ και κλαδιών θα συνεχίσει να θερμαίνεται και φέτος το Νηπιαγωγείο Καλλιφωνίου, αφού το εγχείρημα της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο, αποδείχθηκε επιτυχημένο.

Μάλιστα στόχος και των δύο πλευρών είναι να υπάρξει επέκταση του προγράμματος και σε άλλα σχολεία και δημοτικά κτίρια, καθώς είναι έτοιμο business plan που περιλαμβάνει την θέρμανση με τη συγκεκριμένη καύσιμη ύλη για 20 συνολικά σχολεία και δημοτικά κτίρια.

.Σύμφωνα με τα όσα είπε στο KarditsaLive.Net ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Θεολόγης, πέρυσι υπήρξε εξοικονόμηση και χρημάτων και ενέργειας και φυσικά το νηπιαγωγείο θα συνεχίσει να θερμαίνεται με τον ίδιο τρόπο και τον φετινό χειμώνα.

Αν υπήρχε δυνατότητα, συνέχισε, θα το επεκτείναμε και σε άλλα σχολεία αλλά την δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα εγκατάστασης συστήματος θέρμανσης, που θα επέτρεπε την επέκταση του προγράμματος.

Είμαστε, όμως, πρόσθεσε, σε συνεννόηση με την ΕΣΕΚ και πιστεύουμε ότι από την νέα χρονιά θα μπορέσουμε να χρηματοδοτηθούμε για εγκατάσταση συστημάτων.

Από την πλευρά της ΕΣΕΚ μίλησε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο κ. Βασίλης Φιλίππου. Για το νηπιαγωγείο Καλλιφωνίου μας είπε πως ο λέβητας δοκιμάστηκε ενόψει του χειμώνα και λειτουργεί κανονικά.

.Σε ότι αφορά στην εξεύρεση πρώτης ύλης και κυρίως του καφέ για την δημιουργία πέλετ, τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της πόλης, ενώ η ΕΣΕΚ έχει υποβάλλει αίτηση σε πρόγραμμα για να διατεθούν ειδικοί κάδοι περισυλλογής μόνο καφέ, όπως και ποδήλατά για την συλλογή του και μεταφορά από τα καταστήματα.

Για το θέμα της επέκτασης ανέφερε πως η ΕΣΕΚ και ο Δήμος βρίσκονται σε αναμονή για να βγει πρόσκληση που αφορά το συγκεκριμένο πεδίο στο LEADER και πως υπάρχει έτοιμο σχέδιο προς υποβολή, για να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης 20 κτιρίων, μεταξύ των οποίων σχολεία και δημοτικά κτίρια.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%BA-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: