Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στον Μπλίνκεν: Ζητούν να μπει φρένο στην ανθρωπιστική νηοπομπή για τη Γάζα
27 April 2024
Έκθεση Beyond: Η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει σύντομα την ανθρώπινη νοημοσύνη
27 April 2024

Σωκρ. Δασκαλόπουλος: Κατάλληλο το νερό σε όλο το Δήμο Παλαμά πλην Πέτρινου και Αγ. Δημητρίου (+Φωτο +Βίντεο)

Τη διαβεβαίωση ότι το το νερό στο Δήμο Παλαμά είναι κατάλληλο σε όλες τις Κοινότητες πλην του Πέτρινου και του Αγ. Δημητρίου όπου δεν είναι πόσιμο, αλλά κατάλληλο για τις άλλες χρήσεις,  έδωσε ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Σωκρ. Δασκαλόπουλος κατά την αποψινή (26/4) 2η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου.

Τη σχετική ερώτηση για τις αποκαταστάσεις των ζημιών που προκλήθηκαν από τον Daniel υπέβαλε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Αρ. Πολυγένης.

.Όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος η σημερινή κατάσταση όσον αφορά την ύδρευση των Κοινοτήτων του Δήμου Παλαμά είναι ίδια με την προ Daniel εποχή, όπου επίσης οι δύο προαναφερθείσες Κοινότητες υδρεύονταν από γεωτρήσεις το νερό των οποίων δεν κρίνονταν κατάλληλο για πόση και η υδροδότησή τους από το δίκτυο της λίμνης Σμοκόβου δεν είχε διάρκεια λόγω των γνωστών προβλημάτων λειτουργίας που αντιμετώπισε ο Σύνδεσμος Ύδρευσης.

Η καταλληλότητα του νερού επιβεβαιώνεται από τις τακτικές δειγματοληψίες και αναλύσεις που γίνονται από τη ΔΕΥΑ Παλαμά, με τα αποτελέσματα των τελευταίων μάλιστα να κοινοποιούνται σήμερα το πρωί

 Όσον αφορά τις παρεμβάσεις που χρειάστηκε να γίνουν στις άλλες Κοινότητες ο Δήμαρχος Παλαμά ανέφερε ότι στη Λεύκη χρειάστηκε να γίνει επισκευή της γεώτρησης, καθαρισμός δεξαμενής στον υδατόπυργο και αντικατάσταση φίλτρων, στη Συκεώνα επίσης επισκευάστηκε η γεώτρηση, ενώ σε Κοσκινά και Βλοχό έγιναν καθαρισμοί των δεξαμενών.

.Ο κ. Πολυγένης ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα των μετρήσεων στους κατοίκους των Κοινοτήτων με σχετικές αναρτήσεις στα Κοινοτικά καταστήματα, ενώ όσον αφορά τις δύο Κοινότητες όπου το νερό δεν είναι πόσιμο εξέφρασε την άποψη ότι είναι υποχρέωση του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ να τους παρέχουν το βασικότερο κοινωνικό αγαθό και αφού αυτό δεν είναι εφικτό μέσω του δικτύου θα πρέπει να γίνει με διανομή εμφιαλωμένων νερών.

Σχετικά με τις παραπάνω επισημάνσεις του κ. Πολυγένη ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ να τοιχοκολληθούν τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε όλες τις Κοινότητες ενώ όσον αφορά τη διανομή εμφιαλωμένων τόνισε ότι δεν υποβλήθηκε κάποιο αίτημα από τους Προέδρους των δύο Κοινοτήτων όπου πάντα οι κάτοικοι αγόραζαν εμφιαλωμένο νερό, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Δήμος και η ΔΕΥΑΠ θα μεριμνήσουν για τη διάθεση εμφιαλωμένων νερών σε τακτική βάση.

Κωστής Κριτσιάνης    

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%89%CE%BA%CF%81-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B3-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: