Αυστραλία: Προβλήματα σε λιμάνια από κυβερνοεπίθεση
11 November 2023
Σοκ στην Αλβανία για το θάνατο του 28χρονου Ντουαμενά
11 November 2023

Σωκ. Δασκαλόπουλος: «Αρωγός η νέα Δημοτική Αρχή στο αίτημα μετεγκατάστασης Μεταμόρφωσης – Βλοχού» (+Βίντεο)

Θετική είναι η στάση της νεοκλεγείσας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παλαμά στο αίτημα των κατοίκων της Μεταμόρφωσης για την μετεγκατάστασή τους στην έκταση ανάμεσα στον Παλαμά και τα Καλυβάκια που διαθέτει γι’ αυτό το σκοπό ο Δήμος και το ίδιο θετική είναι και στο αρχικό αίτημα μετεγκατάστασης των κατοίκων του Βλοχού που βρίσκονται σε διαβουλεύσεις.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παλαμά κ. Σωκ. Δασκαλόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του KarditsaLive.Net επισήμανε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός στο αίτημα και θα πιέσει την Πολιτεία για να υλοποιηθεί και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά και γενικότερα να στηρίξει σε όλα τα επίπεδα τους πλημμυροπαθείς.

«Η εισήγησή μας θα είναι θετική. Η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός στα αιτήματα των συνδημοτών μας τη Μεταμορφώσεως και τώρα βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις και με το Βλοχό που έχει το ίδιο αίτημα. Φυσικά και θα είμαστε αρωγοί και θα πιέσουμε την Πολιτεία όσο το δυνατόν γρηγορότερα να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα» τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Επαρκέστατος και σε καλό σημείο ο χώρος που έχει επιλεγεί

Ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Παλαμά επισήμανε ότι ο χώρος που διατίθεται για την μετεγκατάσταση των πλημμυροπαθών μπορεί να καλύψει τόσο τους κατοίκους της Μεταμόρφωσης, όσο και του Βλοχού που βρίσκονται ακόμα σε διαβουλεύσεις μετά το αρχικό αίτημα των 70 πληγέντων και θα γνωρίζουμε το επόμενο διάστημα τον τελικό αριθμό αυτών που επιθυμούν να μετεγκατασταθούν.

«Υπάρχει χώρος επαρκέστατος και βρίσκεται σε καλό σημείο που δεν πλημμυρίζει ποτέ Εμείς θέλουμε τους συνδημότες μας να είναι ασφαλείς. Θέλουμε επίσης η Πολιτεία να σκύψει πάνω σ’ αυτό το πρόβλημα, γιατί είναι πολυεπίπεδο. Δεν είναι μόνο τα αγροτεμάχια που έχουν καταστραφεί, τα σπίτια, οι μηχανικοί εξοπλισμοί. Μείναμε – γιατί κι εγώ είμαι ένας από αυτούς- χωρίς τίποτα, στην κυριολεξία. Μ’ ένα ποδήλατο έμεινε ο καθένας να κυκλοφορεί. Αυτή είναι η εικόνα του Παλαμά και παρακαλώ να υλοποιήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτά που θα αποφασίσουμε.

Να επιμηκυνθεί ο χρόνος επιδότησης του ενοικίου και να επιλυθεί το ζήτημα των «πράσινων» σπιτιών

Ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει επίσης επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης του ενοικίου των κατοίκων, καθώς θεωρεί ότι θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος για την ανέγερση των νέων κατοικιών

«Έχουμε αιτηθεί την επιδότηση για 2 ½ συναπτά έτη, ώστε να προλάβουν να χτιστούν οι οικείες» τόνισε ενώ ερωτηθείς για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον χαρακτηρισμό πολλών πλημμυρισμένων οικιών ως «πράσινες» με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να μην μπορούν να επωφεληθούν από το μέτρο της επιδότησης ενοικίου για τα 2 -ή και τα 2 ½ έτη αν γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα τόνισε

«Είναι αλήθεια ότι έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο πρόβλημα. Θα ξαναγίνει πάντως ένας έλεγχος πάλι. Δεν γνωρίζω γιατί έγινε αυτό. Εδώ χαρακτηριζόταν πράσινα τα σπίτια στο Βλοχό τη Μεταμόρφωση σε σημεία του Παλαμά στη Μαραθέα και αλλού. Θα ξαναπεράσουν τα κλιμάκια και ελπίζω αυτή τη φορά να είμαστε πιο μετρημένοι στις εισηγήσεις μας»

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%89%CE%BA-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%C2%AB%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CF%81%CF%86%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%BB%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%8D%C2%BB-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: