Ιράν: Οι αρχές δεν επέτρεψαν στην βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Μοχαμαντί να παραστεί στην κηδεία του πατέρα της
1 March 2024
Χανιά: Δύσκολη νύχτα λόγω της πυρκαγιάς στην Κάνδανο
1 March 2024

Σωκ. Δασκαλόπουλος: Χρηματοδοτήσεις 17,7 εκατ. ευρώ διεκδικεί η Δημοτική Αρχή Παλαμά

Χρηματοδοτήσεις 15,7 εκατομμυρίων ευρώ για έργα και παρεμβάσεις που αφορούν την αποκατάσταση της άρδευσης που αποτελεί την βασική προτεραιότητα την συγκεκριμένη περίοδο και άλλων 2 εκατομμυρίων ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, διεκδικεί στην παρούσα φάση η Δημοτική Αρχή Παλαμά.

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων ανέφερε ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Σωκρ. Δασκαλόπουλος απαντώντας στην ερώτηση της Δημοτικής Συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Αθ. Κρικώνη, -αλλά και σχετικής παρέμβασης του κ. Αρ Πολυγένη- κατά τη διάρκεια της πρώτης ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά το απόγευμα της Πέμπτης (29/2) με αντικείμενο την λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής.

.Το θέμα των χρηματοδοτήσεων παρουσίασε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κατά την αποψινή συνεδρίαση, η οποία περιελάμβανε μόλις 4 ερωτήσεις, -τις 2 εκ των οποίων είχαν υποβάλει Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, – και τις άλλες 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας σε αντίθεση με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και την παράταξη της ΛΑΣ, αλλά και τους Προέδρους των Κοινοτήτων που δεν άσκησαν το δικαίωμα της υποβολής γραπτής ερώτησης.

.Όπως διευκρίνισε οι χρηματοδοτήσεις διεκδικούνται με τεκμηριωμένες μελέτες και είναι πέρα από το 1.650.000 ευρώ που ήταν η αρχική χρηματοδότηση που έλαβε και διαχειρίστηκε η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου- ποσό που όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χρ. Βαϊόπουλος δεν έχει ακόμα εκταμιευτεί κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου – και των 4.700.000 ευρώ της δεύτερης πρόσκλησης του ΥΠ.ΕΣ. για τα οποία η Δημοτική Αρχή στοχεύει στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσεται όπως είπε ο κ. Δασκαλόπουλος και η ανάκληση αποφάσεων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που αφορούσαν συμβάσεις για τη συνέχιση της αποκομμιδής, του θρυμματισμού και της μεταφοράς των ογκωδών αντικειμένων στο ΧΥΤΑ που κρίθηκαν ασύμφορες οικονομικά για το Δήμο και η σύναψη νέων με άλλο ανάδοχο που με το ίδιο ποσό, -που με τους όρους της προηγούμενης σύμβασης δεν θα επαρκούσε σύμφωνα με το Δήμαρχο ούτε για ένα μικρό μέρος – θα ολοκληρώσει το υπολειπόμενο έργο από όλο το Δήμο.

.Ο κ. Δασκαλόπουλος παρά τις επιφυλάξεις που όπως είπε έχει για το ύψος κάποιων συμβάσεων από την χρηματοδότηση του 1.650.000 ευρώ δεσμεύτηκε ότι με την πίστωση των χρημάτων θα πληρωθούν όλα τα τιμολόγια

Όσον αφορά δε τη διεκδικούμενη χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει υπόσχεση από τον κ. Λιβάνιο, ενώ επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και σε συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου για την αρχική υποχρηματοδότηση του Δήμου με 370.000 ευρώ περίπου.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%89%CE%BA-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-17%2C7-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: