Όπως σημείωσε η ύπαρξη του συστήματος δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τις ανάγκες κάθε σχολείου, την κατανάλωση που απαιτείται ετησίως, να υπάρχουν στατιστικά και συγκριτικά στοιχεία αλλά και να παρεμβαίνουμε σε περιπτώσεις που δεν κλείσει ο θερμοστάτης και τα καλοριφέρ λειτουργούν σε ώρες που δεν λειτουργεί το εκπαιδευτήριο.
Αφορμή για τα ερωτήματα που θέσαμε στον αντιδήμαρχο αποτέλεσε ερώτημα του κ. Σβάρνα κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου. Ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον αν έχουν ληφθεί υπόψιν σοβαροί παράμετροι όπως η ολοήμερη λειτουργία κάποιων σχολείων, οι καιρικές συνθήκες, το αν έχει γίνει ενεργειακή αναβάθμιση ή όχι, σε τι κατάσταση γενικότερα είναι το κτίριο.
Κατά τον κ. Σβερώνη, όλα αυτά θα είναι δεδομένα που και λαμβάνονται υπόψιν και θα διαμορφώσουν το πρόγραμμα λειτουργίας ανά σχολείο σε συνεννόηση πάντα με τους διευθυντές.
Εδώ να σημειώσουμε πως σε παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος κ. Τσιάκος ανέφερε πως οι διευθυντές θα δίνουν τις ώρες που θέλουν να ανάβουν τα καλοριφέρ από υπεύθυνο ηλεκτρολόγο, όπως και ότι σε δυσκολες καιρικές συνθήκες θα ανάβουν από την προηγούμενη μέρα.
Υποστήριξε ακόμα πως θα γίνει το καλύτερο για να έχουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ιδανικές συνθήκες, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα περικοπεί θέρμανση εις βάρος της υγείας τους αλλά και ότι δεν μπορεί να γίνεται αναίτια κατασπατάληση.
Π.Κ.