Κορωνοϊός: Ποιοι εργαζόμενοι θα δικαιούνται βοήθημα έως 400 ευρώ
17 March 2020
Οδηγίες, από την Περιφ. Αττικής, για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού στο σπίτι
17 March 2020

Σύστημα τηλεϊατρικής ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην εγκατάσταση ενός συστήματος τηλεϊατρικής προχωράει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια. Ο περιφερειαρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε μήνυμά του καλεί όλους τους Θεσσαλούς να κάνουν πράξη το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της νέας τεχνολογίας για να ζητήσουν άμεσες συμβουλές και αξιόπιστη ιατρική καθοδήγηση μέσα από τη σύστημα Dr Button.

«Δίνουμε στην κοινωνία, ένα σύγχρονο, ‘’έξυπνο” και απλό στη χρήση του εργαλείο για να μείνουμε όλοι σπίτι», σημειώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στο μήνυμα και τονίζει ότι «πρωταρχικό καθήκον είναι η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και η θωράκιση της δημόσιας υγείας, χωρίς την εξασφάλιση των οποίων τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά».
Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την ενεργό και χρήσιμη συμμετοχή των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και σε συνεργασία με την γαλλική εταιρία ανάπτυξης λογισμικού Dr Button, που δραστηριοποιείται τους τελευταίους μήνες στη Λάρισα, απασχολώντας αποκλειστικά Θεσσαλούς επιστήμονες, προσφέρει σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη για τη χώρα ένα εργαλείο χρήσιμο όσο ποτέ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας το σύστημα τηλεϊατρικής κατά του κορονοϊού μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, από κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ ή υπολογιστή.

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στη σελίδα drbutton.gr/thessaly ή από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας thessaly.gov.gr κάθε πολίτης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή, να εγγραφεί, και να διαλέξει γιατρό από 4 ειδικότητες: γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, παιδίατρο.
Ο πρόεδρος της εταιρείας του συστήματος τηλεϊατρικής Stephane Billon στο μήνυμα του σημείωσε ότι «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε τους ασθενείς και τις οικογένειες τους» και συμπλήρωσε ότι: «πρέπει να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό να αντέξει αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δουλέψαμε στη Λάρισα για την ιατρική του μέλλοντος, με την ομάδα μου που αποτελείται από Έλληνες επιστήμονες».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος τόνισε πως « σε αυτό τον επιστημονικό πόλεμο οι γιατροί αλλά και όλοι οι υγειονομικοί είμαστε στην πρώτη γραμμή κατά του ύπουλου εχθρού που ονομάζεται κορονοιός » ενώ ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστείδης Σπάνιας σημείωσε ότι «ζούμε μια πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη στιγμή, τα μέτρα που παίρνονται είναι δύσκολα και πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειες μας». Τέλος, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργος Πέτρου, συνεχάρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και την εταιρία Dr. Button που προσφέρθηκαν δωρεάν να δώσουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: