Η Goldman Sachs εξηγεί γιατί να επενδύσει κάποιος στον αθλητισμό
11 October 2024
SOS από την UNIFIL: Κινδυνεύουμε από το Ισραήλ
11 October 2024

Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέχρι να βρει μια «άσχημη» τοποθεσία – Τα βίντεο συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές

Η Natasha Gupta ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέχρι να βρει μια άσχημη τοποθεσία.

Μπορεί αυτό να γίνεται μέσω του Google Earth και όχι στην πραγματικότητα, αλλά τα ολιγόλεπτα βίντεό της στο Tik Tok έχουν σίγουρα κινήσει το ενδιαφέρον των χρηστών.

@natooooooosh Replying to @Dédé_26 Exploring France until it’s ugly #googleearth #asmr #travel #geoguessr #france ♬ original sound – Natasha Gupta

Σε ένα από τα βίντεό της, εξερευνεί την Γαλλία. Θαυμάζει έναν εντυπωσιακό λαβύρινθο, μια νεφελώδη σκηνή στο ηλιοβασίλεμα, έναν επιβλητικό καθεδρικό ναό και ένα πανέμορφο κτίριο με ψηφιδωτό. Η Gupta δηλώνει ότι κάθε μία από τις στάσεις της «δεν είναι άσχημη».

Στη συνέχεια, συναντά μια πιο καθημερινή θέα. Την είσοδο ενός ξενοδοχείου στην άκρη του δρόμου. «Άσχημο», δηλώνει η Gupta, οριστικά. Το βίντεο τελειώνει αμέσως.

Ψηφιακό ταξίδι σε όλο τον κόσμο

Βιντεοσκοπεί τον εαυτό της να εξερευνά τη χώρα μέσω του Google Earth, ρίχνοντας μια καρφίτσα σε τυχαίες τοποθεσίες και δίνοντας μια ανεπίσημη αξιολόγηση του κάθε σημείου.

Μεγάλο μέρος του καρέ του βίντεο επικεντρώνεται στη σκηνή του Google Earth, αλλά η Gupta είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του καρέ κάνοντας κλικ σε εικονικά τοπία. Δεν μιλάει πολύ – εκτός από το να δηλώνει ότι αυτό που βλέπει «δεν είναι άσχημο» ή «άσχημο».

Μπορεί να νομίζετε ότι αυτό το περιεχόμενο ακούγεται κάπως πεζό ή μη συναρπαστικό. Το διαδίκτυο θα διαφωνούσε μαζί σας. Η εξερεύνηση της Γαλλίας της Gupta έχει προβληθεί 6,5 εκατομμύρια φορές και συνεχίζει να προβάλλεται στο TikTok. Δεν είναι καν το βίντεο με τις καλύτερες επιδόσεις της. Η παρόμοια εξερεύνηση της Gupta στις Φιλιππίνες έχει προβληθεί 13,4 εκατομμύρια φορές, ενώ η επανάληψή της στην Ιαπωνία συγκέντρωσε 17,6 εκατομμύρια προβολές.

@natooooooosh In this video, I explore Japan until it’s ugly. #googlemaps #explore #travel #geoguessr #japan ♬ original sound – Natasha Gupta

Όλα αυτά είναι μέρος της παρουσίας της Gupta στο TikTok, στο οποίο «εξερευνά κάθε χώρα μέχρι να γίνει άσχημη», όπως λέει στο βιογραφικό της στο TikTok.

Η Gupta περιγράφει τον εαυτό της ως μισή από τη Σιγκαπούρη και μισή από την Ινδία. Μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ήταν παιδί και λέει ότι αγαπάει τα ταξίδια. Τα βιντεό της με το Google Earth γεννήθηκαν από την επιθυμία της να εξερευνήσει τον κόσμο, μέσα στους περιορισμούς του τρόπου ζωής της ως Λονδρέζα στις αρχές της δεκαετίας των 20. Δεν έχει τα χρήματα για να διασχίσει αεροπορικώς τον κόσμο. Όμως τα ταξίδια μέσω του Google Earth είναι δωρεάν.

Στην Gupta άρεσε επίσης η ιδέα να «παρουσιάσει ότι όλες αυτές οι χώρες είναι όμορφες από μόνες τους» και να «αμφισβητήσει τις προκαταλήψεις» που συνδέονται με συγκεκριμένους προορισμούς.

Εξερευνώντας τον κόσμο

Η Gupta δημοσίευσε το πρώτο της βίντεο «εξερευνώντας κάθε χώρα μέχρι να γίνει άσχημη» το περασμένο καλοκαίρι, στο TikTok και το Instagram.

Αρκετά γρήγορα, τα βίντεο της Gupta κατακλύστηκαν από likes, προβολές και σχόλια. Άνθρωποι από τις χώρες που ανέδειξε συμφωνούσαν ή διαφωνούσαν με τις απόψεις της Gupta. Εν τω μεταξύ, θεατές από άλλα μέρη του κόσμου πρότειναν προορισμούς που θα έπρεπε να εξερευνήσει η Gupta στη συνέχεια. «Στην αρχή ήταν εξαιρετικά συγκλονιστικό να λαμβάνω τόση προσοχή και σχόλια», λέει η Gupta στο CNN Travel, αν και ήταν ευγνώμων που άρχισε να βγάζει “λίγα χρήματα” από το περιεχόμενό της.

Αφού η άποψή της για την Αγγλία έγινε viral, η Gupta επιβιβάστηκε σε ένα πολυσύχναστο τρένο του μετρό του Λονδίνου και βρέθηκε να κοιτάζει γύρω της, κάνοντας τους υπολογισμούς στο μυαλό της. «Συνειδητοποίησα ότι όταν ήμουν στο μετρό, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα κάποιος άλλος στο μετρό να είχε παρακολουθήσει αυτό το βίντεο», λέει.

Αλλά η Gupta ήταν επίσης ενθουσιασμένη που τα βίντεό της, με την απλή τους υπόθεση, είχαν αποδειχθεί τόσο συναρπαστικά.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα

Η ιδέα της εξερεύνησης του κόσμου μέσω του Google Earth ή του Google Street View στο όνομα της τέχνης ή/και του περιεχομένου του διαδικτύου δεν είναι καινούργια. Ούτε η ιδέα της εξερεύνησης αυτών των εικονικών σκηνών μέχρι να γίνουν «άσχημες». Η Gupta γνώριζε μερικούς «απρόσωπους λογαριασμούς» που αγκάλιαζαν αυτή την ιδέα πριν ξεκινήσει το έργο της.

Αλλά όταν μίλησε για αυτά τα βίντεο με τον φίλο της – έναν συνάδελφο δημιουργό περιεχομένου που ονομάζεται Jay Fujiwara McCaughrean και είναι γνωστός για τα βίντεο που διδάσκει αγγλικά στο διαδίκτυο – η Gupta άρχισε να αναρωτιέται αν θα μπορούσε να προσφέρει μια διαφορετική εκδοχή σε μια καθιερωμένη έννοια.

Η Gupta σκέφτηκε ότι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα ήταν πιο πιθανό να έχουν ανταπόκριση στην ιδέα «εξερεύνηση του κόσμου μέχρι να γίνει άσχημος», αν μπορούσαν να δουν τις αντιδράσεις και τις εκφράσεις του προσώπου του δημιουργού. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να θεμελιώσει το περιεχόμενο και να βάλει τον θεατή στη θέση του δημιουργού, σκέφτηκε.

Έτσι, ένα βράδυ στις αρχές του καλοκαιριού, η Gupta έδωσε στην ιδέα μια ευκαιρία. «Έστησα το Google Earth στην οθόνη του φορητού μου υπολογιστή, το κατέγραψα και βιντεοσκόπησα και τον εαυτό μου», θυμάται. «Αποφάσισα να το κρατήσω πολύ απλό».

Πώς διαλέγει χώρες

Ο Gutpa έχει δημοσιεύσει 28 TikToks με θέμα το Google Earth και συνεχίζει να μετράει. Κάθε βίντεο ακολουθεί σχεδόν το ίδιο μοτίβο. Η Gupta παρουσιάζει την ιδέα, στη συνέχεια ρίχνει την καρφίτσα της και αρχίζει να κάνει κλικ. Μερικές φορές σχολιάζει λίγο αυτό που βλέπει στο Google Earth. Άλλες φορές απλά δηλώνει ότι «δεν είναι άσχημο».

Τους τελευταίους δύο μήνες έχει εξερευνήσει χώρες όπως η Αυστραλία και η Ιταλία. Έχει επίσης προχωρήσει λίγο πιο πολύ και έχει επιλέξει συγκεκριμένες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη και το Οχάιο. Αν και η Gupta σαρώνει πάντα τα σχόλια για προτάσεις, γενικά επιλέγει προορισμούς με βάση το δικό της ενδιαφέρον. «Θέλω να επιλέγω χώρες που ίσως δεν λαμβάνουν μεγάλη προσοχή», προσθέτει. «Μέρη όπως η Βουλγαρία και η Πολωνία – νομίζω ότι εν μέρει γι’ αυτό έχουν απήχηση σε πολλούς ανθρώπους». «Όλες αυτές οι χώρες είναι όμορφες από μόνες τους, αλλά τις αποκλείουμε λόγω των προκαταλήψεών μας».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: