Βάσει των νέων οδηγιών, η Ελλάδα κατατάσσεται στο «Επίπεδο απειλής 2» που σημαίνει ότι οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.
Στην ανακοίνωσή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ αναφέρεται ότι συνιστά αυξημένα μέτρα προφύλαξης για τα ταξίδια στην Ελλάδα, σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Για το περιστατικό της Σύρου τοποθετήθηκε πρόσφατα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Θεωρώ ότι είναι εξοργιστικό αυτό το οποίο συνέβη στη Σύρο. Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψουν. Είναι ένα περιστατικό το οποίο οφείλω να πω, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, ότι είναι μεμονωμένο και θα πρέπει οι αρχές να κάνουν τα αδύνατα δυνατά σε οποιαδήποτε επόμενη περίπτωση να μην ξανασυμβεί», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.