Φυσικά αντισηπτικά, τα 8 καλύτερα για το δέρμα !
22 October 2020
Σε καραντίνα περισσότεροι από 500 μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Τρίκαλα
23 October 2020

Τα καλύτερα φυσικά έλαια για την ανάπτυξη και θεραπεία των μαλλιών !

Γνωρίζετε τα καλύτερα φυσικά έλαια για την ανάπτυξη των μαλλιών; Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ; Για να τονωθεί η ανάπτυξη των μαλλιών, πρέπει να διατηρηθεί μια ισορροπημένη διατροφή και γενικά να έχει υγιείς συνήθειες. Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερικά φυσικά έλαια.
Εάν πάσχετε από χρόνια πάθηση του δέρματος ή έχετε ευαίσθητο δέρμα , είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας πριν εφαρμόσετε λάδι στα μαλλιά σας.
Σε περίπτωση αλλεργιών, είναι καλύτερο να εφαρμόσετε μερικές σταγόνες λαδιού στο αντιβράχιο και να περιμένετε λίγα λεπτά. Εάν δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι.

Η επιλογή του φυσικού ελαίου είναι υποκειμενική : τόσο ως προς το άρωμα όσο και ως προς τη σύνθεση. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν λάδι καρύδας, ενώ άλλοι προτιμούν λάδι argan ή αμύγδαλο. Ας τα δούμε παρακάτω.

5 φυσικά έλαια για την ανάπτυξη των μαλλιών

Λάδι καρύδας

Ανάμεσα στα έλαια ανάπτυξης μαλλιών βρίσκουμε λάδι καρύδας , το οποίο περιέχει τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας. Αυτά διεισδύουν στην κυτταρική μεμβράνη των μαλλιών, τρέφοντάς τα βαθιά.

Πως να το χρησιμοποιήσεις?

Απλώστε λίγο λάδι καρύδας στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής και κάντε απαλό μασάζ για λίγα λεπτά . Συνιστάται να δοκιμάσετε σε διαφορετικές περιοχές του κεφαλιού.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό συστατικό για μάσκες μαλλιών. Για παράδειγμα, μαζί με το αβοκάντο.

Ελαιόλαδο


Το ελαιόλαδο διεγείρει επίσης την ανάπτυξη των μαλλιών. Στην πραγματικότητα, είναι μια από τις πιο επιλεγμένες λύσεις και σήμερα μπορεί να βρεθεί σε πολλά προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης μαλλιών. Το ελαιόλαδο τρέφει βαθιά και αφήνει τα σκέλη μαλακά και λαμπερά.

Πως να το χρησιμοποιήσεις?
Απλώστε το απευθείας στη βάση και στα άκρα των μαλλιών για καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με δεντρολίβανο.
Για να επωφεληθείτε πλήρως από τα οφέλη του, συνιστάται να το εφαρμόζετε μία φορά την εβδομάδα , ως συμπληρωματική θεραπεία.

Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως για την ενυδάτωση και τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών και των βλεφαρίδων . Έχει ένα λεπτό και πολύ ευχάριστο άρωμα.
Πως να το χρησιμοποιήσεις?
Απλώστε σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και κάντε απαλό μασάζ σε κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά.
Μπορείτε να επαναλάβετε κάθε φορά που πλένετε τα μαλλιά σας, για να τα θρέψετε και να τα ενυδατώσετε.

Έλαιο jojoba


Το λάδι Jojoba προσφέρει μοναδικά οφέλη στα μαλλιά . Σε αντίθεση με άλλα αιθέρια έλαια, δεν διεισδύει στα μαλλιά, αλλά τα καλύπτει, σφραγίζει το θυλάκιο των μαλλιών και εμποδίζει το σπάσιμο.

Πως να το χρησιμοποιήσεις?
Μπορεί να εφαρμοστεί στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά, αλλά πρέπει να ξεπλυθεί για να αποφευχθεί η λιπαρή αίσθηση.
Μια άλλη λύση είναι να προσθέσετε ⅛ μέρος λάδι jojoba στο συνηθισμένο σαμπουάν σας.

Λάδι δενδρολίβανου

Έχει δείξει αρκετές φαρμακευτικές ιδιότητες για εσωτερική χρήση, καθώς επίσης προσφέρει πολλά οφέλη μετά από τοπική εφαρμογή. Συγκεκριμένα, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής , καθιστώντας τα μαλλιά πιο υγιή.
Αυτό το λάδι πιστεύεται ότι προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών και την αργή τριχόπτωση. Επιπλέον, καταπολεμά την πιτυρίδα και απαλύνει τα εύθραυστα μαλλιά.

Πως να το χρησιμοποιήσεις?
Μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής για να επωφεληθούν από τα οφέλη της.
Για να αυξήσετε τα αποτελέσματά του, το ιδανικό είναι να ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μερικά φύλλα αποξηραμένου δεντρολίβανου. Στη συνέχεια, απλώστε αυτό το μείγμα σε όλα τα μαλλιά σας, αφήνοντάς το για 30 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε.
Αυτό το λάδι λειτουργεί επίσης ως ενυδατικό μαλακτικό που δίνει μια μεταξένια εμφάνιση στα μαλλιά. Επιπλέον, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος του τριχωτού της κεφαλής και διατηρεί τη ρίζα καθαρή και ενυδατωμένη.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: