ΟΠΕΚ: Παρατείνονται οι μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου
3 March 2024
Κάιρο: Ισραηλινό μποϊκοτάζ στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα- Γιατί δεν προσήλθε αντιπροσωπεία
3 March 2024

Τεράστια τα ρυμοτομικά και πολεοδομικά προβλήματα στο Δήμο Σοφάδων – Χωρίς οριοθέτηση τρεις οικισμοί του Δήμου

Σε παραδοχή ότι τα ρυμοτομικά και πολεοδομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σοφάδων είναι τεράστια, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στις Τοπικές Κοινότητες, προχώρησε ο δήμαρχος κ Δημοσθένης Κατσής, κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής.

Παράλληλα όμως εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα λυθούν τα περισσότερα εξ αυτών, ορισμένα , μάλιστα άμεσα, για να πάψουν να ταλανίζονται οι δημότες. Ειδικά για τις τρεις τοπικές κοινότητες (Θραψίμι, Ρεντίνα, Ν. Ικόνιο) που δεν είναι οριοθετημένοι οι οικισμοί, υπογράμμισε ότι υπήρξε συνάντηση με εξειδικευμένους μελετητές και σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμες οι μελέτες για να δοθεί λύση.

Το θέμα είχε ανοίξει μετά από ερώτηση του κ. Χαλή, που τόνισε πως υπάρχουν οικογένειες που οι γονείς δεν μπορούν να γράψουν το ακίνητο στο παιδί.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος κ. Φαλούτσος, μίλησε για σοβαρότατο θέμα και δήλωσε πως και ο ίδιος έμεινε έκπληκτος μαθαίνοντας ότι υπάρχει σπίτι με οικοδομική άδεια, που δεν μπορεί να μεταβιβαστεί.

Το πρόβλημα, συνέχισε, αφορά κυρίως τρεις οικισμούς και συγκεκριμένα Ρεντίνα, Θραψίμι και Ν. Ικόνιο που δεν υπάρχει οριοθέτηση οικισμού. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος πάει να εκδώσει άδεια αυτομάτως απορρίπτεται. Γιατί δεν μπορεί να γνωρίζει η αρμόδια υπηρεσία να είναι εντός ή εκτός του οικισμού.

Προσπαθούμε, συνέχισε, συντονισμένα, με την τεχνική υπηρεσία να το λύσουμε το θέμα, αν χρειασθεί θα καταφύγουμε και σε εξειδικευμένους μελετητές για να επιταχυνθεί η διαδικασία και να κερδηθεί χρόνος.

Σε παρέμβαση του κ. Εκίζογλου που ζήτησε να ενημερωθεί για το αν υπάρχει μελέτη για το Ν. Ικόνιο, καθώς, όπως είπε, αυτή ήταν η ενημέρωση που έκανε ο πρώην δήμαρχος, η απάντηση ήταν αρνητική.,

Ο κ. Φαλούτσος είπε πως υπήρχε απόφαση νομάρχη το 1986 για το Νέο Ικόνιο που δεν προωθήθηκε να πάρει ΦΕΚ. Το 2016, που έγινε αντιληπτό, υπήρξε προσπάθεια επικαιροποίησης αλλά ο νόμος είχε αλλάξει και απορρίφθηκε.

Από την πλευρά της Τεχνικής Υπηρεσίας που εκπροσωπήθηκε στην συνεδρίαση λογοδοσίας, διευκρινίστηκε πως έγινε μεν μία διερεύνηση, υπάρχουν στοιχεία, αλλά δεν προχώρησε η διαδικασία για να γίνει διαγωνισμός ή ανάθεση.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: